Szilágyi János 55 év után árulta el, miért rúgták ki a rádióból - Pikáns titok a háttérben
Szilágyi János végre elmondta, miért menesztették a '60-as években a rádióból.

szilagyi-janos-vagó-istvan-rozsa-gyorgy-mti-friedmann-endre
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szilágyi János hazánk legendás műsorvezetője, aki szabadszájúságával és öntörvényűségével hamar felhívta magára a figyelmet. 1957-től a Magyar Rádió gyakornoka lett.

A népszerű riportert 1961-ben rúgták ki a rádiótól, melynek okát azonnal találgatni kezdték. Szilágyi János 55 évvel az eset után az RTL Klub XXI. század című műsorában árulta el, hogy mi is volt az oka annak, amiért egy időre megszakadt rádiós pályafutása.

- Ez egy nőügy miatt történt. Nem politikai oka volt. A stúdióba bevittünk egy nőt az egyik kollégámmal, és észrevették. Ott aludtunk Miskolcon a stúdióban, puha padlója volt. Akkor nem lehetett egy szobát szerezni a szállodában, és valaki beköpött, aztán kirúgtak - idézte fel emlékeit.

A rádiós 1980-tól kezdve mintegy egy évtizeden át vezette a Halló, itt vagyok! című betelefonálós műsort, amelyet akkoriban az egész ország hallgatott. Szilágyi János szokványosnak nem nevezhető módon beszélgetett az emberekkel, a műsor pedig ennek köszönhetően hamar óriási népszerűségre tett szert.

- Tényleg mindig azt mondtam, amit gondolok, és voltak olyan betelefonálók, akik szintén azt mondták, amit éreztek. Ettől a kitárulkozó őszinteségtől volt ennek a műsornak nagyon nagy sikere - mondta.

A rádiózás mellett Szilágyi János számos tévéműsorban is kipróbálta magát, melyek közül a legnépszerűbb a Kettesben volt. Ezt a beszélgetős műsort 1973 és 1979, illetve 1998 és 2001 között vezette, és rengeteg riportot készített hazánk ismert személyiségeivel.

- A sikereimet annak köszönhetem, hogy a mikrofon előtt mindig úgy viselkedtem, mint nem a mikrofon előtt a mindennapi életben. Én azt engedtem meg magamnak, amilyen voltam, és a többiek talán azt nem engedték meg maguknak, hogy olyanok legyenek, amilyenek - árulta el.

Fotó: MTI/Hámor Szabolcs

Ezt is szeretjük