Szilágyi István ezért vette el kétszer a feleségét: 50 éves házasságuk gyönyörűen indult
Szilágyi István és Humenyánszky Jolán először 1970-ben házasodtak össze.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tragikus véget ért Szilágyi István élete és idén kereken ötvenéves házassága: a 82 éves színészt május 3-án saját fia bántalmazta olyan súlyosan, hogy belehalt a sérülésekbe. Pedig Humenyánszky Jolán, valamint a Keménykalap és krumpliorr Lópici Gáspárjának közös élete nagyon szépen indult. 

Az asszony már sikeres szobrász, a színész pedig a Gárdonyi Géza Színház társulatának tagja volt, és Sipos urat játszotta a Bors című sorozatban, amikor 1968-ban Egerben megismerkedtek - írja a Story magazin

Szilágyi István kétszer vette el feleségét

Két héttel később eljegyezték egymást, 1970-ben összeházasodtak. Ugyanebben az évben született meg a fiuk, Péter is, aki operatőr lett, és egy unokával ajándékozta meg a szüleit. A 17 éves Máté sűrűn látogatta a nagyszüleit, majd telefonon tartotta velük a kapcsolatot, miután édesanyjával Brüsszelbe költöztek.  

Az asszony foglalkoztatott szobrászművész volt, a Kossuth téren például egy domborműve és egy portrészobra is látható, míg a színész megközelítőleg kilencven mozifilmben, ötven tévéfilmben szerepelt. Az Indul a bakterházban ő volt a Piócás ember, A Tenkes kapitányában Pityik őrmester, A három testőr Afrikában című filmben Potrien őrmester, a Bujtor-filmekben karakterszerepekben, a ’90-es években a lottóreklámok arcaként láthattuk. Utoljára 2014-ben, a Kossuthkifliben tűnt fel. 2009-ben, a 40. Magyar Filmszemlén életműdíjat vehetett át. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Szépen alakult az életük, a házaspár egyszer mégis különvált. Ennek okairól Szilágyi István 2013-ban mesélt a Hot! magazinnak

- A gyerekneveléssel nem is volt gond. Inkább azzal, hogy bár a feleségem kiváló portrészobrász, én bizony mindig elmondtam a kritikámat. Egy idő után oda jutottunk, hogy elváltunk. Évekig éltünk külön, aztán megint összeházasodtunk. Nagy meglepetésemre a fiunkat nekem ítélte a bíróság. De mehetett az édesanyjához, amikor csak akart - árulta el a színész. 

2009 decemberében a Pepita-díj-átadó gálán a közönség szavazatai alapján a 2009-as év Pepita-díjas színművésze Szilágyi István lett.
2009 decemberében a Pepita-díj-átadó gálán a közönség szavazatai alapján a 2009-as év Pepita-díjas színművésze Szilágyi István lett.
Fotó: Puzzlepix/Schumy Csaba

Szilágyi Istvánra és Humenyánszky Jolánra békés öregkor is várhatott volna, ám idős korukra elszegényedtek, a fiuk bántalmazta őket, pedig éppen miatta költöztek Győrből Budapestre, hogy segítsék a munka nélkül maradt férfit. A Rába-parti városban megbecsülték a színészt. 1998-tól volt tagja a Győri Nemzeti Színháznak, ahonnan 2016-ban ment nyugdíjba, de kisebb szerepeket még adtak neki a teátrumban, amiből ki tudta egészíteni a jövedelmét, és lakást is biztosítottak a házaspárnak.  

Segíteni kívánták a fiukat, ám Péter megnehezítette az életüket: 2017 júliusában úgy megverte az édesapját, hogy az kórházba került, három bordája eltört, és a feje is megsérült. Súlyos testi sértés miatt hét hónapot töltött fogházban, majd két év felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Szabadulása után az édesanyjához és az édesapjához ment haza. Utóbbi már a tárgyaláson azt állította, hogy csak baleset okozta a sérüléseit. 

A Gondnok szerepét alakító Szilágyi István 2010 májusában a Gézengúzok című ifjúsági tévéfilmsorozat forgatásán.
A Gondnok szerepét alakító Szilágyi István 2010 májusában a Gézengúzok című ifjúsági tévéfilmsorozat forgatásán.
Fotó: MTI/Kallos Bea

Sokan attól tartottak, újra bántja majd a szüleit. Így is lett. 2020. május 3-án, anyák napján Humenyánszky Jolán a szomszédjukban található kisboltban kért segítséget azzal, hogy a fiuk veri a férjét. A boltban tartózkodók közül egy férfi rohant a házba segíteni, de a színészt már holtan találta. 

Zenthe Ferenc fiatalon

A Tenkes kapitányával belopta magát a tévénézők szívébe, a Szomszédok Taki bácsijaként pedig azoknak a generációknak a tagjai is imádják, akik még meg sem születtek a Magyar Televízió teleregényének forgatásakor. Képes összeállításunkban ritkán látott fotókat láthatsz a 30, 40, 50 és 60 éves színművészről.   

Ezt is szeretjük