Elhunyt a legendás színész, Szilágyi István - Lópici Gáspár megformálója tragikus körülmények között halt meg
Ma reggel elhunyt a 82 éves színész, Szilágyi István.

A HOT! Magazin értesülései szerint ma reggel, 82 éves korában elhunyt Szilágyi István. 

A legendás színészt a legtöbben a Keménykalap és krumpliorr című négyrészes magyar sorozat szereplőjeként, Lópici Gáspárként ismerték.

Elhunyt Szilágyi István

Szilágyi István 1937-ben született Gyomán, és 1961-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Ezután az egri Gárdonyi Géza színházban kezdett játszani, majd a Pécsi Nemzeti Színház, 1976-ban pedig a Vígszínház tagja lett. 1959-ben az Égrenyíló ablak című filmben állt először kamera elé, és 1968-ban ismerte meg az egész ország a Bors című tévésorozat Sipos uraként. Neve később szinte egybeforrt az 1974-ben bemutatott Keménykalap és krumpliorr című magyar filmsorozat Lópici Gáspárjáéval. 

1979-ben csatlakozott a Mafilm társulatához, ötvenéves pályafutása során pedig számtalan filmben játszott: a Talpuk alatt fütyül a szél, A Pogány Madonna, a Te rongyos élet, a Lutra, A legényanya, a Hamis a baba, A három testőr Afrikában, A napfény íze, a Csak szex és más semmi, illetve a Zimmer Feri 2 szereplőjeként is láthatta az ország. A Tenkes kapitányában Pityik őrmestert, az 1980-as Indul a bakterházban a piócás embert alakította. Mindezek mellett a Bujtor-filmek karakterszereplője és a '90-es években a Lottó reklámarca volt. 1998-ban lett a Győri Nemzeti Színház tagja, ahol egészen 2016-os nyugdíjazásáig dolgozott.

Az elmúlt években a magyar sajtó sokat cikkezett az Aase-díjas magyar színművész nehéz anyagi helyzetéről, egészségügyi problémáiról, illetve lakhatási körülményeiről. Szilágyi István 2018-ban balesetet szenvedett, ami miatt sokáig csak járókerettel tudott közlekedni, de később szerencsésen felépült. 

Feleségével, Humenyánszky Jolán szobrászművésszel és fiukkal szörnyű körülmények között éltek. Operatőrként dolgozó fia hitelcsapdába került, így a család több millió forintos adósságot halmozott fel, a színész nyugdíja pedig igen kevés volt. Tűzifát is adományként kaptak, élelmiszerrel pedig sokszor jótevőik látták el őket. Tavaly júliusban a Story magazin meglátogatta Szilágyi Istvánt az otthonában, aki akkor egy kisebb pozitív fordulatról számolt be. Elmesélte, hogy megemelték a nyugdíját, és hozzátette: jól vannak.

A legendás színészt ma reggel találták holtan az otthonában. Egyes információk szerint gyilkosság áldozata lett, a házban és a környéken még tart a helyszínelés.

Ajánlóképek: MTI/Soós Lajos.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük