Gyönyörű nővé érett a teniszcsillag Szeles Mónika

A magyar származású híresség nemrég megjelent könyvében életének gyötrelmes éveiről is őszintén beszél.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szeles Mónika nevére még az is minden bizonnyal emlékszik, aki nem sokat tud a teniszről, hiszen a kilencvenes évek elején szinte nem telt el úgy hét, hogy ne lehetett volna hallani róla.

Ma már magabiztos nő

A szupertehetséges vajdasági kislány 11 évesen már megnyert egy Miamiban megrendezett teniszversenyt, és ottani teljesítményének köszönhette, hogy bekerült a floridai Teniszakadémia diákjai közé.

14 évesen már profiként játszott, és onnantól kezdve szinte minden Grand Slam-et megnyert, 17 évesen pedig minden idők legfiatalabbjaként az első helyet szerezte meg a világranglistán.

Sokáig mélyponton volt

Karrierjét azonban 1993-ban egy brutális támadás törte derékba: egyik mérkőzésének szünetében ugyanis egy elvakult Steffi Graf rajongó egy csontozókéssel hátba szúrta, hogy kedvence legyőzőjét megleckéztesse.

Ezután élete gyökeresen megváltozott: önbizalma megcsappant és kényszeres evési rohamok gyötörték, mindent magába tömött, amit csak talált.

A mértéktelen zabálásnak meg is lett a szomorú eredménye: hamarosan egyre nagyobbra dagadt, hájhurkáit már méretes pólókkal sem tudta eltakarni.

Hiába tért vissza két év után, a teniszben sem tudott olyan sikereket elérni, mint korábban.

Ráadásul szeretett édesapja 1998-ban prosztatarákban meghalt, így képtelen volt leküzdeni az evési kényszert.

A legdögösebb magyar sztármamik

Nézegess képeket!

Elolvasom

Végül 2003-ban úgy döntött, befejezi a sportpályafutását.

- Tyúklépésben kezdtem el haladni a gyógyulás útján, és olyan dolgokat is kipróbáltam, amiket korábban nem terveztem: ejtőernyővel ugrottam, bejártam Párizst, megszerveztem egy fotózást, amit korábban a papám intézett.

Emellett hagytam időt magamnak arra is, hogy meggyászoljam édesapámat.

És ahogy a napjaim megteltek értelemmel, úgy szűnt meg a gyomrom állandó éhsége.

Valahogy a testem és a lelkem képes volt végre fegyverszünetet kötni. Aztán egy év egészséges táplálkozás után a pluszkilók is szép lassan leolvadtak.

Annyit ettem, amennyit kívántam, és ha jóllaktam, nem szedtem többet. Tudom, milyen érzés éjjel kilopózni a konyhába és betegre zabálni magam.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

De abban is biztos vagyok, ennek nem muszáj így lennie. Végre megtanultam, milyen érzés boldognak lenni – vallja a Getting a Grip című könyvében a ma már 35 éves sztár.

Ezt is szeretjük