Gyönyörű nővé érett a teniszcsillag Szeles Mónika

A magyar származású híresség nemrég megjelent könyvében életének gyötrelmes éveiről is őszintén beszél.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Szeles Mónika nevére még az is minden bizonnyal emlékszik, aki nem sokat tud a teniszről, hiszen a kilencvenes évek elején szinte nem telt el úgy hét, hogy ne lehetett volna hallani róla.

Ma már magabiztos nő

A szupertehetséges vajdasági kislány 11 évesen már megnyert egy Miamiban megrendezett teniszversenyt, és ottani teljesítményének köszönhette, hogy bekerült a floridai Teniszakadémia diákjai közé.

14 évesen már profiként játszott, és onnantól kezdve szinte minden Grand Slam-et megnyert, 17 évesen pedig minden idők legfiatalabbjaként az első helyet szerezte meg a világranglistán.

Sokáig mélyponton volt

Karrierjét azonban 1993-ban egy brutális támadás törte derékba: egyik mérkőzésének szünetében ugyanis egy elvakult Steffi Graf rajongó egy csontozókéssel hátba szúrta, hogy kedvence legyőzőjét megleckéztesse.

Ezután élete gyökeresen megváltozott: önbizalma megcsappant és kényszeres evési rohamok gyötörték, mindent magába tömött, amit csak talált.

A mértéktelen zabálásnak meg is lett a szomorú eredménye: hamarosan egyre nagyobbra dagadt, hájhurkáit már méretes pólókkal sem tudta eltakarni.

Hiába tért vissza két év után, a teniszben sem tudott olyan sikereket elérni, mint korábban.

Ráadásul szeretett édesapja 1998-ban prosztatarákban meghalt, így képtelen volt leküzdeni az evési kényszert.

A legdögösebb magyar sztármamik

Nézegess képeket!

Elolvasom

Végül 2003-ban úgy döntött, befejezi a sportpályafutását.

- Tyúklépésben kezdtem el haladni a gyógyulás útján, és olyan dolgokat is kipróbáltam, amiket korábban nem terveztem: ejtőernyővel ugrottam, bejártam Párizst, megszerveztem egy fotózást, amit korábban a papám intézett.

Emellett hagytam időt magamnak arra is, hogy meggyászoljam édesapámat.

És ahogy a napjaim megteltek értelemmel, úgy szűnt meg a gyomrom állandó éhsége.

Valahogy a testem és a lelkem képes volt végre fegyverszünetet kötni. Aztán egy év egészséges táplálkozás után a pluszkilók is szép lassan leolvadtak.

Annyit ettem, amennyit kívántam, és ha jóllaktam, nem szedtem többet. Tudom, milyen érzés éjjel kilopózni a konyhába és betegre zabálni magam.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

De abban is biztos vagyok, ennek nem muszáj így lennie. Végre megtanultam, milyen érzés boldognak lenni – vallja a Getting a Grip című könyvében a ma már 35 éves sztár.

Ezt is szeretjük