Rákos a legendás magyar színész - Ezért fogyott le látványosan
Székhelyi József bejelentette, hogy tüdőrákkal küzd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Székhelyi József nem titkolja tovább, hogy tüdőrákkal küzd. A Jászai Mari-díjas színművész az év elején bordatörést szenvedett, megműtötték, majd az operáció után közölték vele: egy súlyosabb egészségügyi problémával is meg kell küzdenie.

- Mellkasi problémával műtöttek, és eközben az orvosok feltárták, hogy a baj nem közönséges. Rövidre fogom, az orvosaim szerint rákos vagyok. Ez a helyzet. Megpróbálok minden energiámmal megbirkózni azzal a helyzettel, hogy tíz kilót fogytam. Nem gyöngülhetek, hogy a feladataimnak eleget tudjak tenni, hogy apuka maradhassak egy darabig legalább - árulta el a hetvenéves színész a Borsnak

szekhelyi-jozsef
Fotó: TV2/Vigyázat, gyerekkel vagyok!

- Műtét utáni lábadozásban vagyok, utókúrákkal összekötve. Egy hónap alatt hat liter folyadékot vettek le a mellkasomból. Ez azért sokat elmond. Miért? Összefüggésben lehet egy év eleji bordatörés utáni mellkasi traumával vagy bakteriális fertőzésekkel, vagy azzal a nyommal, amit a sebész talált a mellhártyámon. Az egy rosszindulatú nyom, az eredetét még keressük - mondta a hetilapnak. 

A színházi szerepeiről ugyanakkor nem kíván lemondani, mert úgy gondolja, ez élet a betegségének tudatával is tovább kell, hogy menjen. Színészként számára a taps, a telt ház is erőt ad, már csak ezért sem szeretné otthagyni a színpadot. A másik életelixírt számára öt és fél éves kislánya, Sára, a felesége, a családja jelentik. 

Ezt is szeretjük