A 75 éves Szegvári Katalinról gyönyörű címlap készült: a Magyar Televízió legendás alakja így él ma

Szegvári Katalin háromunokás nagymama, aki a mai napig pörgős életet él, és több műsort vezet.

szegvári-katalin-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tévés legenda - így szoktak hivatkozni Szegvári Katalinra, aki a Magyar Televízió Pályabelépő című sportriporterverseny egyik győzteseként került a köztudatba. A ’70-es évek elejétől ismerhetik a nézők, olyan műsorok kötődnek a nevéhez, mint a Hét vagy a Stúdió. 

Több felsőoktatási intézményben tanít, a szakma számtalanszor elismerte. Többek között 2008-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét.

Szegvári Katalin a címlapon

Noha aktív életet él, és 75 évesen is dolgozik, az ritkaság, hogy címlapfotó készüljön róla. A Megleptés magazin kedves barátnőjével és egykori tanítványával, Erős Antóniával fotózta. Ilyen szép volt az egyik közös képen.

A televíziós ikonnak egy fia született, Péter révén háromszoros nagymama. Imádja az unokáit, és mindig várja a közös programokat.

- Van egy kis kertem, jó időben tíz embert tudok leültetni kényelmesen. Magam miatt nem főzök, mert nagyon pici a konyhám, de az unokáim, a barátaim kedvéért igen. És állítólag nem is rosszul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ami a külsőségeket illeti, Szegvári Katalin környezete - Erős Antóniát is beleértve - állítja, nem változott sokat, mindössze a frizurája színe fordult őszbe. Azt is sokszor mondják rá, temperamentuma is a régi, valamint árad belőle a nőies energia és pozitív kisugárzás.

Azt biztos, pörgősek a mindennapjai, több produkcióban is dolgozik: két műsora fut a Heti TV-ben, illetve Rangos Katalinnal közösen vezeti a Heti Libazsír és a Hogy vagy? adásait.

- Azt szoktam mondani, addig szabad csinálni a tévézést, amíg a sminkelés nem tart több ideig, mint maga a műsor. Szerencsére még időn belül vagyok.

Nézd meg a Magyar Televízió bemondóit akkor és most!

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a Magyar Televízió népszerű bemondói.

Cover-fotó: Fortepan/Bakos László

Ezt is szeretjük