Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Mit tehet két fiatal, ha szerelmes, de nem lehet egymásé? Hogyan győzhet a szeretet a gyűlölet felett? Minden idők legsikeresebb musicaljét, a West Side Storyt is műsorra tűzi 2020-as évadában a Szegedi Szabadtéri Játékok.

Dusha Béla 2

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A legendás musicalt, a West Side Storyt ezúttal Alföldi Róbert rendezésében láthatja a közönség. A rendező neve garancia a sikerre, jól mutatja ezt, hogy már a darab augusztusi castingjára is rekordszámú, csaknem 350 jelentkezés érkezett.  

Leonard Bernstein Shakespeare Rómeó és Júlia-történetét ültette át New Yorkba, egy utcai bandaháború kellős közepébe. A történet az 1950-es években játszódik, ahol két egymással rivalizáló banda szeretné megszerezni a környék feletti egyeduralmat. A Jets és a Sharks harcát követhetjük végig, miközben Tony és a Puerto Rico-i Maria egymásba szeretnek. Tiltott szerelmük azonban - akárcsak Shakespeare Rómeó és Júliájában - tragédiába torkollik.  

Szörényi Réka 1
Fotó: Reka Szorenyiphoto.rekaszorenyi

A musicalből 1957-es ősbemutatója után négy évvel már film is készült, ami akkora sikert aratott, hogy összesen tíz kategóriában nyert Oscar-díjat - ezzel minden idők legtöbb Oscarral elismert filmmusicalje lett. Érdekesség, hogy a musicalváltozatot 1965-ben a Szabadtérin láthatta először a magyar közönség.

Dusha Béla 1
Fotó: Dusha Bela

A romantikus történet 2020-ban ismét virágkorát éli majd, hiszen míg a musical a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadára tér vissza augusztus 14-én, Steven Spielberg a mozivásznon készít belőle új változatot.

Szörényi Réka 2
Fotó: Reka Szorenyiphoto.rekaszorenyi

Ne hagyd ki te se a jövő nyár legérzelmesebb estéit! Válts jegyet ITT már most, és hagyd, hogy elvarázsoljon Bernstein fülbemászó, latin ritmusokkal fűszerezett műve a Dóm téri csillagos éjszakák alatt.

Ezt is szeretjük