Emlékszel Szakál Mikire az RTL betelefonálós játékaiból? 46 évesen rá sem ismertünk

Szakál Miki hét éven át vezette az RTL Klub betelefonálós műsorát, majd váratlanul eltűnt a képernyőről.

Szakál Miki 2022-ben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Furfangos szókirakósok és fekete-fehér, igen-nem - aki a 2000-es évek végén az RTL Klubra kapcsolt hétköznap délutánonként, az jó eséllyel találkozhatott a betelefonálós játékok fejtörőivel. 

A nézőknek nem volt más dolguk, mint tárcsázni a képernyőn látható telefonszámot, és megoldani a megfejtést, hogy szép pénzösszegek üssék a markukat. Ám ez nem mindig volt ilyen egyszerű, Szakál Miki például a fekete-fehér, igen-nemben verhetetlennek számított.

Szakál Miki 2022-ben

A mai napig megállítják az utcán, és felemlegetik neki ezt az időszakot: sokak emlékezetében él élénken, hogy megpróbálták legyőzni a műsorban. 

szakál 1
Fotó: RTL Klub/Nyerő 8

Hét éven át vezette a Nyerő 8 című produkciót, majd 2010-ben szinte egyik napról a másikra búcsúzott a tévénézőktől.

- Ami elkezdődik, az egyszer véget is ér. Minden áldott napot, amit műsorvezettem, megköszöntem. Nem azt mondtam, hogy untam a műsort, amikor véget ért, de már váltani szerettem volna - kezdte a visszaemlékezést a Palikék Világa by Manna Hová tűnt? vendégeként.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Akkoriban született meg a fia, amikor elköszönt a csatornától. Színésznő felesége pedig a Csokonai Színház tagja volt Debrecenben, így vidékre költöztek.

- Hat hónapos volt a kölyök, amikor a feleségemnek már vissza kellett mennie játszani, így félig-meddig főállású apuka lettem.

Mindeközben házi stúdiójában rádiós műsorokat gyártott, majd jött egy olyan szerencsés véletlen, ami elvezette új hivatásához. 

szakál-mi
Fotó: YouTube/Palikék Világa by Manna

Egy RTL Klubos barátja megkérte, legyen ceremóniamester az esküvőjén, az egyik vendég a lagziról később felkérte, vállalja az ő menyegzőjét is. Mindezt megírta egy napilap, innentől kezdve beindult az üzlet, sorra keresték a vőlegények és menyasszonyok.

A 46 éves egykori tévés általában évi negyven és hatvan esküvőt vállal. Imádja, amit csinál, és így a családjára is jut ideje. Mindezek ellenére eldöntötte, kitanul egy teljesen új hivatást is.

- Három-négy éve bekattant, írnom kéne. Elmentem a magyar íróképző kurzusra, két-három napos workshop volt. Majd vettem egy mély levegőt tavalyelőtt, és felvételiztem a Színház és Film Intézetbe dramaturgia, drámaírás és forgatókönyvírás szakra. Felvettek, idén fogok végezni.

Valkó Eszter otthona

Valkó Eszter megmutatta otthonát Hollandiában. Az RTL Klub egykori műsorvezetője férje munkája miatt költözött a tulipánok országába. Peti 2018 tavaszán olyan munkalehetőséget kapott, amely Maastricht városába szólította.

Valkó Eszter megmutatta otthonát Hollandiában: ilyen szép helyen él családjával

Nézegess képeket!

Elolvasom

Cover-fotó: RTL Klub/Nyerő 8

Ezt is szeretjük