Erőss Zsolt özvegye 9 év után férjhez ment: Sterczer Hilda a neten talált rá új szerelmére

Erőss Zsolt özvegye, Sterczer Hilda nemrég menyasszonyból újra feleség lett.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Erőss Zsolt 2002-ben első magyarként mászta meg a Föld legmagasabb hegyét, a Csomolungmát, tíz 8000 méter fölötti csúcsot hódított meg (ebből kettőt műlábbal). 

2013. május 21-én a Kancsendzönga megmászása után a visszaúton eltűnt.

Sterczer Hilda férjhez ment

Feleségével, Sterczer Hilda hegymászóval két gyermekük született, Gerda és Csoma. Özvegye nemrég újra férjhez ment, új élet kezdődik számára - erről is mesélt Spektrum Home-on szeptember 4-én, vasárnap új évadával elindult DTK: Elviszlek magammal című műsorban. 

Értékrend szerint keresett párt, és a világhálón találkozott mostani szerelmével is. Szerinte a tartós kapcsolat alapja az azonos értékrend és a világ dolgairól való hasonló gondolkodás.

Szeptember 22-én kerül mozikba a könyv alapján készült film, a Magasságok és mélységek, Csoma Sándor rendezésében, ebben Erőss Zsoltot Trill Zsolt játssza, Hildát pedig Pál Emőke. A filmben a színészek a Hilda és Zsolt saját ruháiban játszanak. 

A könyv elkészülte után, a film kapcsán Helgának újra el kellett merülnie saját múltjában. A világhírű hegymászó özvegye úgy véli, az alkotás az egyéni megélésről és a gyászról szól, arról, hogy a szélsőséges érzelmi reakciók helyénvalóak, ezért egyezett bele annak létrejöttébe. A pszichológusa azt javasolta, ne legyen Hilda identitásának része a gyász, és ne érdekelje, hogy az illem azt kívánja, hogy egész életében gyászoljon. A film remélhetőleg képes mindezt megmutatni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Sterczer Hilda hetente egyszer mászik, most már gyakrabban teremben. A hegyen előfordult, hogy a csúcs előtt 30 méterrel hagyta abba a mászást, akkor is, ha kudarcélmény kötődött hozzá. Hogyan lesz a kudarcból növekedés? A válasz Hilda szerint Istenben keresendő. A hit, hogy valamit meg lehet csinálni, el lehet érni. A bizalom az emberiségben, önmagunkban Isten jelenléte mellett. 

- Az emberiség több annál, hogy a mindennapi kenyerét megkeresse. Amikor túlélni kell, akkor nem önkifejezünk vagy önkiteljesítünk.

Erőss Zsolt a budapesti Nemzeti Színházban tartott sajtótájékoztatón 2013. március 26-án, egy nappal az expedíció indulása előtt.
Erőss Zsolt a budapesti Nemzeti Színházban tartott sajtótájékoztatón 2013. március 26-án, egy nappal az expedíció indulása előtt.
Fotó: MTI/Kallos Bea

Több lenni, mint puszta létezés: ez az ember alapvető vágya, egy nyolcezer méteres hegycsúcs pedig kristályélesen mutatja a lét-nemlét határait. Ott elválik, hogy mit ad az élet, és ezt a hegymászóknál senki sem tudja jobban. A havas hegyen magától értetődő, hogy ott „egy főnök van”, ahogy az is, hogy a nőknek és férfiaknak a teljesítménye pont ugyanaz. Megmutatja a hegy, mennyire törékeny az élet, és milyen apró az ember. 

Pély Barna titkos esküvője

Pély Barna váratlan bejelentést tett az Instagram-oldalán: több hónappal ezelőtt a legnagyobb titokban feleségül vette kedvesét. Éva születésnapja alkalmából három esküvői fotójukat is közzétette.

Pély Barna hónapokig titkolta, hogy megnősült: ilyen szép mennyasszony volt Évi

Pély Barna az Instagramon árulta el, több hónapja már, hogy összeházasodtak kedvesével.

Elolvasom
Ezt is szeretjük