Soma Mamagésa ezért tűnt el egy időre: meglepő, miket mesélt a Reggeliben

Soma Mamagésa három és fél hétre teljesen eltűnt a világ elől, ennek okairól mesélt.

Soma elvonulása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Soma pozitivitása és kitörő életkedve irigyelni való, ahogyan az a képessége is, hogy teljesen el tud vonulni a külvilág zavaró hatásaitól, és átadja magát a nyugalomnak.

Soma mamagésa három és fél hetet a Balaton-felvidéken töltött, ahol teljes harmóniában élt együtt a természettel. A Reggeliben elmondta, miért érezte szükségét az elvonulásnak, és hogyan töltötte ezeket a napokat.

Soma elvonulása

Az 56 éves sztár szerint néha szükség van a teljes kikapcsolódásra, amit leginkább akkor tud átélni, ha egyedül lehet.

soma-mamagesa-kep
Fotó: RTL/Reggeli

- Ez a mostani elvonulásom most egy kicsit más volt, mint az eddigiek. Most írtam meg életem nagy művét, a Szakrális új nőt. Ez egy összegző munka volt, és az utolsó pillanatig ezerfele cikázott az agyam, hogy még mit tegyek bele. Ezután éreztem igazán, hogy egy kicsit meg kell állnom, és tovább gondolni, most hogyan tovább.

Soma rendszeresen felülvizsgálja saját magát és a gondolkodását, ennek köszönhetően pedig közelebb tud kerülni önmagához is. A három és fél hetes távolléte első hetében még pezsgett, azonban a második héten már érezte, megtanult lelassítani.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

- Úgy gondolom, hogy az embernek így 56 évesen van egy olyan rész az életében, amikor újra identifikálódik. Megkérdezem ilyenkor magamtól: ki vagyok, mi vagyok, mit is akarok csinálni, biztosan ezt szeretném? Ez az elvonulás a pörgésből egy kis leállást jelentett. Három és fél hetet voltam távol, igazán a második hét vége felé lassultam be.

Gyönyörű környezetben hangolódott rá a természetre és saját belső gondolatvilágára. Minden egyes nap különleges programokon vett részt.

soma-kep
Fotó: RTL Klub/Celeb vagyok, ments ki innen!

- A Balaton-felvidékre vonultam el, mellettem végig erdő volt, és egy teljesen izolált helyszínen lehettem. Csodás volt, a napom mindig ugyanazzal a ritmussal indult.

Meztelenül jógáztam minden egyes reggel, ez már eleve egy mámor volt, másfél órát a szabadban lenni.

- Ezután egy speciális légzőgyakorlat következett, mert ki szerettem volna tisztítani a múlt emlékeit.

Az énekesnő szerint az elvonulás igazi lényegét a böjt és a befelé figyelés jelenti, amit sikerrel teljesített.

Mindennap meditációval tisztítottam magam, ezután reggeliztem. Ezeknek az elvonulásoknak a lényege, hogy egyfajta böjtök is.

- Nincs hús, alkohol, tejtermék, fehér liszt, cukor, semmi. Vegán étrendet követek ilyenkor, és a böjt lényege még a digitális böjt. Ez az igazi kikapcsolás, amikor rájössz, hogy nincsen értelme a rengeteg szemétnek és pótcselekvésnek. Nehéz volt megfegyelmezni magamat, de sokkal jobb, ha van egy rendje a napnak.

Kasza Tibi eltűnt

Kasza Tibit több mint egymillióan követik a Facebookon, 573 ezer követője van az Instagramon, feleségének, Darai Andreának pedig 451 ezer rajongót számlál a közösségi oldala. A sztárpárt évek óta alig láthattuk sztárokat felvonultató rendezvényeken, az elmúlt időszakban pedig fényképeket vagy egyéb tartalmakat is alig posztoltak a közösségi oldalaikra. 

Kasza Tibi és felesége ezért tűntek el a rivaldafényből: alig posztolnak az Instára is

Kasza Tibi és felesége, Darai Andrea szinte alig posztolnak a közösségi oldalaikra. A műsorvezető elárulta, miért tűntek el a reflektorfényből.

Elolvasom

Cover-kép: RTL/Celeb vagyok, ments ki innen!

Ezt is szeretjük