Soltész Rezső nyaralója távol esik a világ zajától: ide vonul el, ha nyugalomra vágyik

Soltész Rezső, amikor csak teheti, csobánkai nyaralójában tartózkodik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

"Szóljon hangosan az ének, örülj velem, kérlek, úgy ahogyan én" - szinte nincs olyan ember hazánkban, akinek ezeket a sorokat olvasva ne ugrana be rögtön Soltész Rezső klasszikusa. Az énekes a szerzeménynek köszönhetően valósággal berobbant a köztudatba az 1981-es Táncdalfesztiválon. 

Életfilozófiáját fogalmazta meg a dalában, ameddig csak él, énekelni fog. 76 évesen még csak eszébe sem jut, hogy a nyugdíjon gondolkozzon. Azért, hogy ne veszítsen az energikusságából, néha elvonul a világ zaja elől. Amikor csak teheti, maga mögött hagyja a főváros nyüzsgését, és meg sem áll a fővárostól alig háromnegyed órányira található Csobánkáig, ahol a nyaralója áll.

Soltész Rezső nyaralója

Néhai feleségével, Lamm Judittal közösen építették a megkapó ingatlant, ami a zöldövezet közepén található. Az énekes imádja a természet közelségét, ugyanis rá a csend és nyugalom gyógyító hatással van.

- Az életünk úgy alakult lassan negyven éve, hogy itt elkezdtük építeni ezt a kis nyugalom helyet. Amikor csak tehetem, kimenekülök ide. Amikor beteg voltam, majdnem fél évet töltöttem itt egyhuzamban, és most is, ha a helyzet megengedi, jövök - árulta el a Tények Plusznak.

Az idilli külsejű faház távol esik a világ zajától, egyedül két tacskója ugatása és a madarak csiripelése töri meg olykor a csendet. Képes összeállításunkban megnézheted Soltész Rezső hangulatos nyaralóját, amely olyan, akár a béke szigete.

Ezt is szeretjük