Scherer Pétert nagy veszteség érte - Testvére halálát így próbálta feldolgozni
Scherer Péter a Portré című műsorban vallott arról, hogy dolgozta fel az óriási veszteséget.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Jászai Mari-díjas Scherer Péter az ország egyik legnépszerűbb színésze. Sokan ismerhetik az Argo-filmekből, a Kontrollból, de ő alakította Jakab Dávidot is a Válótársak című sorozatban. Az 56 éves színészt néhány évvel ezelőtt súlyos tragédia érte: elvesztette a testvérét. Az RTL Klub Portré című műsorában vallott arról, milyen módszerrel állított emléket testvérének, és próbálta meg feldolgozni az elvesztését.

A testvére halála óriási veszteség volt

- Nagyon szomorú a testvérem története. Csináltunk egy előadást pont ezért - mesélte a színész, aki bátyjának elvesztése után körülbelül másfél-két évvel tudta megrendezni a darabot Testvérest címmel.

A darab főszereplője Katona László, aki két szerepet is megformál, egy testvérpárt alakít.

scherer-péter
Fotó: RTL Klub/Portré

- Van egy rocksztár, aki elképesztő sikeres, barátnője van, fut a szekér, zenél, és van egy tesója, aki líg-lóg, nem sikerül a párját megtalálnia, munkája sincs. A történetben kap a rocksztár srác egy üzenetet, hogy meghalt a testvére - vázolta fel a történet elejét a színész, majd egy elgondolkodtató kérdést vetett fel.

- Elvileg ugyanazt a szeretetet, ugyanazt a kulturális közeget, ugyanazt a szülői hátteret, majdnem ugyanazokat az iskolákat kapja a két testvér, és az egyiknek összejön az élet, a másiknak nem? Mi ezt kezdtük el egy kicsit kapirgálni a darabban, nyilván van ebben egy pici pszichodráma.

A színész további részleteket nem mondott el a testvéréről, vagy arról, hogyan is veszítette el őt. Viszont az általa megrendezett darabra nagyon büszke, ami lényegében a halálról, illetve arról szól, hogyan kellene eltávozni az élők sorából. Ahhoz, hogy az előadást életre keltse, semmilyen Hospice-házzal nem állt kapcsolatban, csupán a személyes története adta az inspirációt.

Ezt is szeretjük