Ő Sánta Laci sármos öccse: Gergővel nagyon hasonlítanak egymásra

Sánta Lacit és testvérét könnyedén össze lehet keverni.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sánta Laci mindössze 12 esztendős volt, amikor először megtapasztalhatta, milyen, ha a színpadon minden tekintet rá szegeződik: 1992-ben ő játszotta Nyilas Misit a Légy jó mindhalálig című darabban. 

Az eltelt csaknem harminc évben egy ország ismerte meg nevét. A Madách Színház társulatának tagjaként rengeteg előadásban játszik, valamint a különböző tévéműsorok kedvelt szereplőjévé vált.

Sánta Laci öccse, Gergő

Bár közönsége jól ismeri a munkásságát, azt kevesen tudják róla, hogy van egy jóképű öccse, Gergő. A testvérpár elképesztően hasonlít egymásra: mindkettejük arcán kedves mosoly terül el, valamint szemszínük is megegyezik. A beszédhangjukat szintén könnyedén össze lehet keverni, amit gyermekként ki is használtak. 

- Az anyukánkat összekevertük régebben. Én hadarok, de a testvérem nem, és néha elővettem az artikulált beszédhangomat, hogy az anyukámat átverjem, néha nem sikerült, de volt, amikor simán - mesélte Sánta Gergő a Fókusznak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érdeklődési körük is hasonlóan alakult, mindketten a szórakoztatóiparban találták meg hivatásukat. Sánta Laci hamar hírnévre tett szert a Békéscsabai Jókai Színház művészeként, így hat és fél évvel fiatalabb testvérét is mindenki erre a pályára szánta. Ám Gergő nem a színjátszásban találta meg az útját, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szólistája, Harangozó Gyula-díjas táncművész lett belőle.

sánta-laci-öccse
Fotó: RTL Klub/Fókusz

- A testvérem nyomdokaiból nehéz volt kilépni, mert ő egy remek színész, egy remek prózai színész és musicalszínész is egyben. Tudtam, hogy ez nem az én életem, de mindenki kényszerített gyerekkoromban.

Bár még eddig nem szerepeltek közös produkcióban, nem zárják ki, hogy a jövőben összehozzák a színházat a néptánccal.

- Még nem volt közös előadásunk, pedig én nagyon szerettem volna. Van egy nagyon nagy álmom, ezt már Gergőnek felvezettem évekkel ezelőtt. Egy verses, József Attilá-s, önmegvalósító estet szeretnék néptánccal - magyarázta Sánta Laci az RTL Klub adásában.

Dér Heni testvére

Dér Heni és húga között nyolc és fél év a korkülönbség. Amikor az énekesnő 16 évesen jelentkezett a Megasztár első szériájába, Alexandra még kisiskolás volt. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyire hasonlítanak egymásra.

Ezt is szeretjük