A 70-es évek szexszimbóluma volt - A ma 70 éves Sáfár Anikó most így néz ki
A hetvenéves színésznő ma is elbűvölően néz ki.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma ünnepli kereken hetvenedik születésnapját Sáfár Anikó színésznő, a ’70-es évek szexszimbóluma, aki ma is lenyűgözően néz ki. A ’60-as évek végén segédszínészként dolgozott a Nemzeti Színházban, 1973-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Ezt követően a Thália Színház, a kecskeméti Katona József Színház és a Vidám Színpad tagja is volt, jelenleg a Pesti Művész Színház társulatának tagja, ahol operettben is látható, ami gyermekkora egyik nagy álma volt.

A szőke színésznőért sok férfi bolondult, amit nemcsak szépségének, de annak is köszönhetett, hogy vetkőzős filmjeleneteket is vállalt, amikor ez a magyar filmiparban még tabudöntögetésnek számított. Még csak segédszínész volt, amikor már filmet forgatott: az 1966-os Harlekin és szerelmese című moziban egy balatoni vitorláson dobta le a bikinifelsőjét, aztán az alsóját is. A tíz évvel későbbi Münchausen Fantáziaországban című alkotásban is megcsodálhatták a férfiak a bájait. Nemcsak itthon, de német filmekben is foglalkoztatták.

- Vállalom, hogy sokszor mondtam igent hasonló felkérésekre, mert örültem, ha munkát kaptam, és dolgozhattam. Valamiből meg kellett élni. Ha én nem csinálom meg, elvállalja más - nyilatkozta 2017-ben a Borsnak

Drámákban is szerepelt, így a Magyar rapszódia, a Redl ezredes, a Hanussen vagy a Felhő a Gangesz felett című alkotásokban, de számos tévéfilmben és sorozatban s láthatta a közönség, így a Lindában, a Nyolc évszakban, a Kisvárosban vagy a Barátok közben is. Szinkronizált is, a Charlie angyalaiban ő volt Farrah Fawcett magyar hangja. 

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy nézett ki fiatalon Sáfár Anikó, és hogy fest hetvenévesen. 

Ezt is szeretjük