Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter lánya szép színésznő: Szonja ezért szerződött el a Vígszínházból
Nagy-Kálózy Eszter elárulta, Szonja miért szerződött vidékre, miután édesapja, Rudolf Péter lett a Vígszínház igazgatója.

rudolf-péter-nagy-kálózy-eszter-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter legkisebb gyermeke két testvéréhez hasonlóan követte szüleit a művészpályán: színésznő lett. Rudolf Szonja 2020-ban lett a Vígszínház társulati tagja, de a 2021/2022-es évadot már vidéken, a Miskolci Nemzeti Színház művészeként kezdte.

A 27 éves Szonja nyolc esztendőn át vívott versenyszerűen, amikor abbahagyta, a ranglista ötödik helyén állt. Az érettségi után a Budapesti Kortárs Főiskolára járt, ezután következett a színművészeti, harmadik próbálkozásra vették fel Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályába 2015-ben.

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter lánya a Vígszínházban

Eszenyi Enikő hívta a Vígbe hat másik osztálytársával, hogy töltsék ott a gyakorlatukat. Egy évig játszott a teátrum színpadán: olyan darabokban láthatta a közönség többek között, mint A nagy Gatsby, A dzsungel könyve vagy a Mágnás Miska.

Balázsovits Edit és Rudolf Szonja 2020 februárjában Molnár Ferenc A doktor úr című vígjátékában a Vígszínház színpadán.
Balázsovits Edit és Rudolf Szonja 2020 februárjában Molnár Ferenc A doktor úr című vígjátékában a Vígszínház színpadán.
Fotó: MTI/Mónus Márton

Édesapja 2020. július elsejével váltotta Eszenyit az igazgatói székben, Szonja akkor szüleivel közösen döntötte el, hogy elszerződik a Vígszínházból.

- Ő nehezebbnek ítélte meg ezt a helyzetet saját magára nézve, hogyan tudott volna közlekedni a társulatban. Nehezen dolgozta volna fel. Így elment a Vígből Miskolca - árulta el Nagy-Kálózy Eszter a DTK: Elviszlek magammal című műsor vendégeként.

A cikk az ajánló után folytatódik

A színésznő elárulta, minden művész fejlődése számára hasznosak azok az évek, amelyeket egy vidéki színháznál tölt. 

- Ez egy nagyon fontos élethelyzet emberileg és művészileg is. Egy jófajta próbatétel. Mivel a vidéki színházaknak népszínházküldetésük van, nagyon sokfajta szerepet el lehet játszani, sokkal gyakrabban vannak bemutatók, gyakorlatilag minden műfajban létezni kell.

nagy-kálózy
Fotó: YouTube/DTK: Elviszlek magammal

Érdekesség, hogy míg Szonja elment a színházból, addig Nagy-Kálózy Eszter azután csatlakozott a társulathoz, hogy férje lett az igazgató.

- Ilyen formában még nem dolgoztunk egymással, úgy már igen, hogy ő volt a rendezőm (…) Tudunk együtt dolgozni, ezzel nincs gond, inkább attól félek, hogy másokban ne keltsen ez rossz érzést. Az a fontos, hogy ne látszódjon rajtunk, hogy ilyen viszonyban vagyunk, hogy mások ugyanúgy tudjanak közeledni felénk - ecsetelte.

Hegyi Barbara lánya és férje

Hegyi Barbara 2018 nyarán elindította az Instagram-oldalát, de családi fotókat ide is csak ritkán tölt fel. Ezért is örültek meg a követői, amikor egy közös fotót posztolt férjével, Sztevanovity Zoránnal és első házasságából született lányával, Balikó Rozival, továbbá a kutyusukkal. 

Cover-fotó: MTI/Soós Lajos

Ezt is szeretjük