Reviczky Gábort rákkal diagnosztizálták: hónapok óta küzd a betegséggel

Reviczky Gábornak sokáig nem voltak panaszai, 2022 decemberében kezdett gyanakodni arra, hogy valami nincs rendben.

reviczky-gábor-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Reviczky Gábor - akit a napokban a Halhatatlanok Társulatának tagjai közé jelöltek - elszomorító hírekről számolt be: komoly harcot vív, a prosztatarák egy agresszív fajtáját diagnosztizálták nála.

Szerencsére úgy tűnik, sikerült időben elvégezni a műtétet, az operációt követő CT- és MRI-vizsgálatok azt mutatták ki, nincs áttét a szervezetében.

Reviczky Gábor rákos

Mint kiderült, évekig élhetett tünetmentesen együtt a betegséggel. 2022 decemberében kezdett gyanakodni, amikor egy jótékonysági vadászaton vett részt.

Reviczky Gábor és Udvaros Dorottya A mi kis falunk egyik jelenetében.
Reviczky Gábor és Udvaros Dorottya A mi kis falunk egyik jelenetében.
Fotó: RTL/A mi kis falunk

- Itt feltűnt a nagyon gyakori vizelési inger, ami annyira gyakori volt, hogy hazafelé minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnom. Szerencsére hamar dr. Gáti Zsolthoz kerültem, aki megvizsgált, majd tíz helyen végzett biopsziát a prosztatámon, és sajnos mindegyik tartalmazott rákos sejtet - árulta el a Blikknek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Korábbi rossz élménye miatt évekig nem járt szűrővizsgálatra, minden negyven feletti férfinak azt tanácsolja, keressenek olyan orvost, aki kíméletesen vizsgál, mert a prosztatagyulladás nagyon gyakori betegség ebben a korban, és a rák előszobája lehet.

Jelenleg egy speciális vizsgálatra, úgynevezett PET CT-re vár, ez alapján dől el, milyen utókezelésre számíthat. Ez egy drága vizsgálat, amelyre hosszú a várólista, épp ezért csak olyan munkákat vállal el, ahonnan azonnal el tud indulni, ha hívják, hogy mehet.

Csuja Imrével A mi kis falunkban.
Csuja Imrével A mi kis falunkban.
Fotó: RTL/A mi kis falunk

- Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés.

Optimista, pozitívan tekint a jövőre, hisz a gyógyulásban, mert tudja, csak ilyen hozzáállással sikerülhet. Úgy látja, jó úton halad. 

Nézd meg Reviczky Gábor feleségét!

1999-ben kötötték össze az életüket a nála húsz évvel fiatalabb Krisztinával, akivel két közös gyermekük született. Három lánya, Annamária, Nóra és Bora és egy fia, Zsombor öt unokával ajándékozta meg. 

Cover-fotó: RTL/A mi kis falunk

Ezt is szeretjük