130 kiló volt - A magyar műsorvezető sármos pasivá fogyott
Rákóczi Feri életmódváltással és futással 30 kilót fogyott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rákóczi Ferinek jót tesznek az évek, a műsorvezető 48 évesen, ősz hajszálaival nemcsak sármosabb, mint valaha, de jó pár kilóval könnyebb is, mint néhány évvel ezelőtt. A Rádió 1 Balázsék című reggeli show-jának műsorvezetője 2016-ban fogott bele látványos életmódváltásba, ennek következményeként pedig már pár hónap alatt 15 kilótól szabadult meg. Jelenleg 30 kiló mínusznál tart - árulta el a Spektrum Home szerda esténként jelentkező NőComment című műsorában.    

- Van egy kollégám, Vadon Jánosnak hívják, gyerekkora óta sportol. Nekem ő egy ikonikus csávó - de ezt ne adjátok át neki, mert elbízza magát -, és mindig azt láttam, hogy Janinak ez jó, ő szeret futni. Én soha nem sportoltam semmit, felmentett voltam tesiből. Én voltam a srác, akit kiküldtek a medicinlabdáért, és azt mondták: "Ferike, ne emeljed, csak gurítsad, mert baj lesz!"

- Egyszer csak ilyen életközépi válságban elhatároztam, hogy kipróbálom, milyen az, ha az ember lefut egy kilométert. Letöltöttem egy applikációt, ami azt mondta, hogy "fuss 1 percet". Aztán ebből lett öt kilométer, aztán, tíz, 21, 42 - mesélte Rákóczi Feri, aki szerint azoknak, akik egyáltalán nem, vagy régóta nem sportoltak, kis lépésekben kell elkezdeniük azt. 

A műsorvezető 2016-ban és 2018 őszén.
A műsorvezető 2016-ban és 2018 őszén.
Fotó: Facebook/Rákóczi Ferenc

- Azt olvastam, hogy mindenki úgy kezdi, hogy bemegy a boltba, vesz magának szexi futóruhát meg cipőt, hogy jól nézzen ki a futópályán, aztán elhatározza, hogy fut fél órát. De nem fogja bírni, vagy, ha le is futja, hazamegy, ledobja a cuccát, és soha többé nem veszi elő. 

A műsorvezető megszerette a futást, ma már ő is élvezi. Szerinte ez a mozgásforma megváltoztatja az embert. 

- Ez életkortól, súlytól, csomó mindentől függ, de elkezdesz rendesen futni, akkor az életedben egy csomó minden jön hozzá, például kitartóbb leszel a munkában. És kicsivel többet ehetsz! Én 30 kilót fogytam a futással, korábban 130 voltam, de azért ehhez kellett egy kis mértéktartás az evéssel - osztotta meg a NőComment nézőivel. 

Ezt is szeretjük