Pokorny Lia külsejét bántó szavakkal illették: ezután nem látta magát szépnek
Pokorny Lia véleménye az arcáról teljesen megváltozott a megjegyzés után.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Beugró, Társas játék, A mi kis falunk - csak pár műsor és sorozat, amelyekben a közönség megszerette Pokorny Liát. A 49 éves színésznő évtizedek óta van a szakmában, sokaknak épp azért vált kedvencévé, mert akármikor feltűnik a tévéképernyőn, a mozivásznon vagy a színpadon, mindig lehengerlően magabiztos.

2020-ban azt is megtudhattuk róla, hogy a konyhában is jól boldogul. A rá jellemző határozottsággal menetelt végig A Konyhafőnök VIP ötödik évadában, ahol Rácz Jenő versenyzőjeként egészen a dobogó második fokáig jutott. 

Pokorny Lia ezért nem látta magát szépnek

Szereplései alapján álmunkban sem gondolnánk róla, hogy elégedetlen a külsejével, pedig nem minden testrészét szereti magán. Lilu Makeup/Down című produkciójában árulta el, miért kérdőjelezte meg annak idején szépségét.

- Amikor kamasz voltam, egyszer megjegyezték, hogy olyan szép, görögös orrom van, és én akkor azt gondoltam, ez egy bók. Aztán, amikor elindult a színház, akkor mondta ki valaki először rám azt, hogy „az ilyen nagy orrú nők, mint te” - mesélte a műsorvezetőnek.

pokorny-lia-youtube
Fotó: YouTube/Liluland

Miután ezzel a jelzővel illették, teljesen megváltozott a véleménye az arcáról, még színházi szerepeiről is másképp kezdett gondolkodni.

Egyszer csak kiderült, hogy ja, csak pisze orral lehet valaki filmszínész, meg hogy gyakorlatilag én nem lehetek törékeny nő, mert van egy nagy orrom.

- Azt éreztem, bele vagyok téve egy skatulyába, leginkább saját magam által. Innentől kezdve soha nem éreztem azt, hogy én egy szép nő vagyok, hanem olyan érdekes meg vicces.

Bár arra egyszer sem gondolt, hogy kés alá feküdjön, hosszú ideig tartott, amíg elfogadta magát. Épp az egyik általa megformált karakter segítette ebben.

- Egészen addig voltak problémáim ezzel, amíg nem forgattunk egy sorozatot, amiben még nagyobb orrot raktak az arcomra. Azt éreztem, hogy ez egy csodálatos terápia. Ha egyszer mindenki kipróbálhatná, hogy arra a testrészére ráraknak valamit, amitől tényleg kevésbé lenne dekoratív, utána hálát adna a sorsnak azért, ahogy kinéz.

Színésznők smink nélkül

A színésznőket a színpadon, a filmekben és sorozatokban, tévéműsorokban, díjátadókon és gálákon többnyire a legelőnyösebb arcukat mutatva láthatjuk, ám otthonukban azonban csak ritkán festik magukat, pihentetik az arcbőrüket. Több magyar sztár meg is mutatta az Instagram-oldalán, hogy a négy fal között hogyan néz ki, ha nem vette kezelésbe sminkes, és ő maga sem használt még szempillaspirált vagy rúzst sem.

Ezt is szeretjük