Rúzsa Magdi talpig flitterbe öltözve vette át a Petőfi Zenei Díjat - Képeken a nyertesek

Az V. Petőfi Zenei Díjat január 23-án adták át, 12 kategóriában díjazták a hazai könnyűzene legjobbjait.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ötödik alkalommal adták át 2021. január 23-án a Petőfi Zenei Díjakat. A hagyományos, nyári időpont helyett megtartott kétórás show-műsort a Duna TV közvetítette, és a Petőfi Rádió, valamint az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat 12 kategóriában kapták a hazai könnyűzene legjobbjai.

A 2021-es Petőfi Zenei Díj átadója több szempontból is különleges volt: ezúttal nem a szokásos módon, fesztiválozó közönség jelenlétében vehették át a díjaikat a győztesek, hanem fokozott biztonsági előírások betartása mellett felvett stúdióműsorban, közönség nélkül. 

Az V. Petőfi Zenei Díj győztesei 

A Petőfi Zenei Díj öt kategóriájának jelöltjeit a Petőfi Rádió 2019. és 2020. március 1. között legtöbbet játszott száz dala alapján választották ki, a győztesek személyéről a közönség szavazott. 

A Bagossy Brothers Company idén három kategóriában - az év zenekara, férfi előadója és videóklipje - vehetett át díjat, az év női előadója Rúzsa Magdi lett, az év akusztikus koncertjét pedig Demjén Ferenc adta.

A Petőfi Zenei Díjon a kiemelkedő hangszeres tehetségeket is jutalmazták: az év gitárosa Madarász Gábor, az év ütőhangszerese Bánfalvi Sándor, az év billentyűse pedig Lepés Gábor lett.

Az indulása óta a Petőfi Zenei Díj egyik fénypontja az Életmű-díjak átadása. 2016-ban Bereményi Géza, 2017-ben Demjén Ferenc, egy évvel később Tátrai Tibor, majd Nagy Feró vehette át az elismerést. Idén Horváth Charlie kapta az életműért járó Petőfi-szobrot.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Az V. Petőfi Zenei Díj győztesei

Az év zenekara: Bagossy Brothers Company

Az év női előadója: Rúzsa Magdi

Az év férfi előadója: Bagossy Norbert

Az év videóklipje: Bagossy Brothers Company - Visszajövök

Az év akusztikus koncertje: Demjén Ferenc

Az év dala: Rácz Gergő és Orsovai Reni: Mostantól

Az év felfedezettje: Tortuga

A Petőfi Zenei Díj életműdíjasa: Charlie

Az év dalszövegírója: Molnár Tamás

Az év gitárosa: Madarász Gábor

Az év ütőhangszerese: Bánfalvi Sándor

Az év billentyűse: Lepés Gábor

Az V. Petőfi Zenei Díj átadójának nézőit különleges, csak a műsorban látható produkciókkal szórakoztatták. 

ruzsa-magdi-presser
Fotó: Kiss Krisztina

Rendhagyó volt többek között Presser Gábor és Rúzsa Magdi magával ragadó duettje, emellett az énekesnő a Bergendy Istvánról is megemlékező Halott Pénz vendégeként is színpadra lépett a zenekar legújabb sikerével, melyet először mutattak be ekkora nyilvánosság előtt. 

toth-vera-budapest-bar
Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett

A Kelemen Kabátban Nagy Feróval együtt forrósította fel a hangulatot, a Tóth Verával kiegészült Budapest Bár Balázs Fecóra emlékezett. 

frenreisz-karoly-charlie-pataky-attila
Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett

Igazi rocklegendák is színpadra léptek: Charlie, Pataky Attila és Frenreisz Károly a Várj, míg felkel majd a nap című slágerrel varázsolt emelkedett hangulatot a show-műsorba.

A 2020-as év legemlékezetesebb flitteres ruhái

Úgy tűnik, a hazai sztárvilágban 2020 a flitter éve volt: sok női hírességet láthattunk kisebb-nagyobb csillámokkal díszített ruhákban gálán, forgatáson vagy tévéshow-ban. Zsédát rég láttuk olyan szexi ruhában, mint a Dancing with the Stars harmadik adásában, amelyben az extra produkcióként új dalát mutatta be. A nézők azt írták, elájultak attól, mennyire szép és dögös volt a rózsaszín, flitteres miniruhában.

Képes összeállításunkban megnézheted, kik azok a hazai sztárok, akik a 2020-as év tíz legemlékezetesebb flitteres ruháját viselték.

Zséda szexi miniruhában forrósította fel a levegőt – Sztárok flitteres ruhái 2020-ból

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük