Minden sikeres nő mögött áll egy másik nő… A Pesti Színház Party című fekete komédiája
Sally Potter 2017-es filmjéből a szerző saját maga készített színpadi változatot Party címmel, amit Magyarországon először a Vígszínház Pesti Színházában láthat a közönség.

party-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2017-ben A vendégek címmel mutatták be az angol forgatókönyvíró és rendező, Sally Potter filmjét, amelyből a szerző saját maga készített színpadi változatot. 

A Partyt az elmúlt időszakban több európai színház is műsorára tűzte, Magyarországon először a Vígszínház Pesti Színházában láthatja a közönség Paczolay Béla rendezésében, a premiert 2021. december 4-én tartották.

Sally Potter Party című darabja a Pesti Színházban

Minden sikeres nő mögött áll egy másik nő…

Janet ambiciózus politikus, akinek az a leghőbb vágya, hogy talpra állítsa hazája egészségügyi rendszerét. Álma megvalósulása most végre elérhető közelségbe kerül, hiszen megválasztották a brit árnyékkormány miniszterévé, és férjével, illetve a legközelebbi barátaival szeretné megünnepelni ezt a nagy győzelmet. 

hegyi-barbara
Fotó: Gordon Eszter

Ezen a baráti összejövetelen azonban minden jelenlévőnek van valami szenzációs bejelentenivalója vagy éppen titka, amit jobb lenne, ha inkább magában tartana. Mindeközben rejtélyes telefonhívások érkeznek, az egyik várva várt vendég távol marad, és néha váratlan helyekről előkerül egy pisztoly is…

party
Fotó: Gordon Eszter

Hegyi Barbara alakítja a politikusnő Janetet, aki hosszú évek kitartó munkájával egészségügyi miniszterré vált, de közben szeretne a vendégeiről a konyhában tüsténkedő háziasszony képének is megfelelni a szűk körű házi partin. A két szerep között lavírozva nem jut elég figyelme a férjére, Billre (Lukács Sándor), aki már a vendégek megérkezése előtt igencsak a vörösborospalack fenekére néz: erre több oka is van.

hegyi-barbara-kovacs-patricia
Fotó: Gordon Eszter

Janet régi barátnője, April színes karakterszerep: Kovács Patríciának bőven jut poénokból, kíméletlen igazságokból és kritikákból, éles meglátásokból. April az, aki a partikon néha nagyon idegesítő tud lenni, amiért sosem fogja be a száját, de valójában hálásak vagyunk neki, hogy ő mondja ki azt, amit másnak vagy nekünk kellene, és igazából sokan szeretnénk olyan szabadok lenni, mint ő. Német származású párját, Gottfriedet Telekes Péter játssza: ő ugyan keveset beszél, de amikor megszólal, kacag a nézőtér. 

lukacs-sandor-telekes-peter-brash-bence
Fotó: Gordon Eszter

Martha (Igó Éva) professzor, Bill régi egyetemi barátja, így Janetnek is régi barátnője. Határozottnak tűnik, de miután megérkezik fiatal felesége, Jinny (Szilágyi Csenge), szép lassan kiderül, mennyi bizonytalanságot rejt a két nő kapcsolata. Tom (Brash Bence), a drága öltönybe bújt bankár is magabiztos külsőt sugároz a lakásba toppanásakor, de róla is hamar kiderül, érzelmileg robbanásközeli állapotban jött el a partira. 

igo-eva-szilagyi-csenge
Fotó: Gordon Eszter

Sally Potter: PARTY

Janet - Hegyi Barbara
Bill - Lukács Sándor
April - Kovács Patrícia
Gottfried - Telekes Péter
Martha - Igó Éva
Jinny - Szilágyi Csenge
Tom - Brasch Bence

Fordító/Dramaturg: Kovács Krisztina
Díszlet: Khell Csörsz
Jelmez: Lisztopád Krisztina
Rendező: Paczolay Béla

Ezt is szeretjük