„A tévében mindig tökéletes a sminkem, de a hétköznapokon ez nem reális” - Ördög Nórával beszélgettünk

Ördög Nóra exkluzív interjút adott a Feminának a NORA Beauty kapcsán.

nora rollup 2023 09-pdf (1)

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ördög Nóra amellett, hogy hazánk egyik legnépszerűbb női műsorvezetője, sikeres vállalkozó is. A Helia-D-vel alkotott közös sminkmárkája, a NORA Beauty 2022 ősze óta egyre nagyobb figyelmet kap.

A termékeket eleinte csak egy kis tálcán, később ideiglenes displayen árulták. Idén októbertől viszont már országszerte 90 Rossmann üzletben található meg a teljes kínálat. Mindez azért számít mérföldkőnek, mert hazánkban még nem volt példa arra, hogy magyar sminktermékeket állandó dekorkozmetikai állványon árusítsanak a nagy világmárkák mellett. Az örömhírt a márka első szülinapjával egybekötött sajtóeseményen jelentették be, ahol Ördög Nóra interjút adott a Feminának.

Interjú Ördög Nórával

- Hogyan jött a NORA Beauty ötlete?

- Motoszkált már a fejemben elég régóta, hogy szeretnék a szépségápolás területén is egy saját projektet. Eleinte nem voltam olyan bátor, hogy dekorkozmetikumban gondolkodjak, krémeken ötleteltem. Akartam keresni valakit, aki szakmai partnerként hitelesen mellém tudna állni, Magyarországon ha krémről beszélünk, akkor egyértelműen, a Helia-D ugrik be elsőként, így ismeretlenül írtam Budaházy Péternek, a cég tulajdonos-ügyvezető igazgatójának, konkrétan a Google-n kerestem ki az email címét, majd bemutatkoztam neki a levélben, és felvázoltam az ötletem.

Ördög Nóra Budaházy Péterrel, a Helia-D tulajdonos-ügyvezető igazgatójával (jobbra) és Flórián Lászlóval, a Rossmann Magyarország ügyvezető igazgatójával.
Ördög Nóra Budaházy Péterrel, a Helia-D tulajdonos-ügyvezető igazgatójával (jobbra) és Flórián Lászlóval, a Rossmann Magyarország ügyvezető igazgatójával.
Fotó: NORA Beauty

- Péter nyitott volt, de azt tanácsolta, hogy ne krémekben gondolkodjunk, mert abból már van egy-kettő Magyarországon, helyette nyissunk a dekorkozmetikumok felé, mert az mégis egy újdonság lenne, hiszen itthon még senki nem próbálkozott velük.

Ez egy nagy felismerés volt akkor bennem, mert a smink sokkal közelebb áll hozzám.

- Ahhoz jobban is értek, teljesen az én világom. Versenytáncoltam kislányként, így körülbelül 11 éves korom óta ismerkedtem a sminktermékekkel, mert a versenyek előtt mindenki festette magát, ez volt az elvárás. Óriási esemény volt, amikor anyukámmal elmentünk Szegeden az egyik boltba, ahol összeállítottak a színeimhez passzoló készletet, amit hatalmas becsben tartottam. Nyilván amikor fiatal felnőttként dolgozni kezdtem, akkor alap dolog volt, hogy festék nélkül nem léptem ki az utcára, később műsorvezetőként a forgatásokon és fotózásokon napi szinten találkoztam a legjobb eszközökkel és sminktermékekkel.

- Mennyi időbe telt, mire ez megvalósult?

- Hosszabb fejlesztőmunka volt, amíg ez elindult, közel két évig simogattuk, mire termék lett belőle. Nem úgy megy, hogy az ember kitalálja, és másnap már ott is van a boltok polcain. Most, hogy már a márka él és létezik, nem kell gondolkodnunk azon, hogy az arculata milyen legyen, vagy, hogy mibe csomagoljuk. Még így is hónapokba telik, mire átfut egy új termék a rendszeren, szóval ez egy komoly fejlesztő munka volt gyakorlatilag, meg befektetés is a mi részünkről. Az első ijedtséget pont az okozta, hogy nagyon hirtelen megtetszett az embereknek, és ez egy óriási visszaigazolás volt, hogy talán jó időben is vágtunk bele a dologba.

Rossmann NORA Beauty 231013 023
Fotó: NORA Beauty

- Láttam egy videót, amit feltöltöttél a YouTube-csatornátokra, ahol beszéltél a cégről, és ott voltál a gyárban is. Milyen élmény volt ott lenni?

- Ezt tényleg úgy képzeld el, mintha a világ összes legóját eléd raknák, és az igényeid szerint össze tudnád rakni a saját terméked. Például eldöntheted, milyen árnyalatokat akarsz használni, milyen hatóanyagokat tartalmazzanak, akkor fémbe vagy műanyagba tárolják őket. Mindent össze lehetett ott válogatni. A spanyol viaszt nem nekünk kellett itt már feltalálni, mert elképesztő laboratóriumok vannak, ahol az újdonságokat fejlesztik.

- Mennyi időd van egy átlagos napon kisminkelni magad reggelente?

- Nem sok. Ez is a hitvallásom, hogy minél egyszerűbben használható és minél praktikusabb termékeket hozzunk létre. Folyamatosan hurcolom magammal a sminkcuccomat, mert nincs időm reggel otthon a szépítkezésre, ezt talán már fel is adtam, úgyhogy a kocsiban szoktam általában nekilátni, vagy bent a munkahelyemen. Nem a műsorvezetős szereplésekre és a fotózásokra gondolok itt, hiszen akkor mindig kapok előtte normális sminket. Viszont a rohanás az alapja az életünknek, úgyhogy az autóban szoktam a legtöbbször feldobni egy laza sminket, és ebben már elég nagy rutinom van.

- Tök jól tudom, hogy mennyi fér bele egy piros lámpánál. Meg vannak fokozatok: ha csak arra van időm, hogy BB krémet rakjak föl egy kis pirosítóval, azzal is tök jól elketyegek, esetleg egy hidratáló ajakápolóval, aminek van valami színe. Ha picivel több időm van, akkor már jöhet egy kis szempillaspirál, ha még több piros lámpát fogok ki, akkor már feldobok szemhéjpúdert is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- Instagramon van egy videód, ahol a Mici sminkel ki téged. Őt mennyire foglalkoztatja már a szépségápolás?

- Nagyon érdekli, nyilván csajból van ő is. Elég gyakran turkál bele a sminkeszközeimbe. Igazából nem is szeretem, ha ezt csinálja, úgyhogy most már neki is van saját szütyője. Egy kicsit más típusú megoldások híve: a tinilányos sminkek tetszenek neki, amikor a csajok már tényleg elképesztő és vagány módon, színes tusvonalakkal mintákat rajzolnak a szemük köré.

- Érdekes folyamat lesz majd ezt figyelni, hogy ahogy ő belenő ebbe a sminkelős korszakba, leágazik-e a NORA Beauty, és lesz-e belőle egy spinoff, a MICI Beauty? De ez még messze van, hiszen még csak tízéves. Már most látom rajta, hogy ez az alapvető nőiesség benne van, például nem vághatjuk rövidre a haját, neki fontos az, hogy hosszú hajú csajszi legyen, de közben meg nagyon vagány, lovagol, légtornázik, a legvakmerőbb dolgokat végrehajtja.

- Nemrég volt neki az első légtornász versenye, és ott is volt már egy elég profi sminkje.

- Mivel ez volt az első alkalom, nem voltam felkészülve, hogy már ilyen komoly sminkben kéne megjelennie. Amikor megérkeztünk, már akkor el kezdte nekem mondogatni, hogy szaladjak ki a boltba, és vegyek neki strasszköveket. Mondtam is neki, hogy nem biztos, hogy ez menni fog, de szerencsére a csajok, akik már rutinos versenyzők, gondoskodtak a Miciről. Már úgy kaptam vissza a kislányomat, hogy végig ragasztották strasszkövekkel a szemhéját, és halál boldog volt, hogy ilyen profi sminket kapott. Tulajdonképpen elkezdődött a nővé érés folyamata.

- Akkor már kamaszodik.

- Szerencsére még van pici időm, a kortársai között vannak, akik sokkal jobban kamaszodnak, mint ő, de ez egyik napról a másikra fordul át. Persze nem célom, hogy megállítsam ezt, mert nyilván ez egy természetes folyamat. Ehhez pedig a legjobb tudásunk szerint asszisztálunk majd.

- Van egy jól bevált arcápolási rutinod?

- A klasszikus alapokban hiszek én is: arctisztítás mindig mindenek felett, illetve a fényvédőzés. Ez az a két alapvető dolog, amit nagyon tartok. Próbálok vigyázni az arcomra, és igyekszem óvni a nap káros hatásaitól. Reggel és este is csinálok egy tisztítást. Utóbbinak az a célja, hogy a sminket eltávolítsam, és előkészítsem a bőröm, hogy bekenhessem jó vastagon hidratáló krémmel éjszakára. A reggeli rutinban is van tisztítás, mert sokszor még a szempillaspirálból marad egy kevés festék, pedig mindig azt hiszem, hogy előző este mindent lemostam. Ezután szoktam szérumokkal bekenni az arcom. Ezek mellett van egy nagyon jó nappali krém is, amit szeretek, abban van SPF is. A kocsiban pedig jöhet a sminkelés.

- Akkor elég tudatos vagy ezen a téren.

- Igen, azt hiszem. Az üzenet átjött a nőknek szerintem, hogy bizonyos kor fölött oda kell figyelni, hogyan ápolod és kezeled a bőröd, vagy az arctisztítás mennyire fontos dolog.

Nekem az arcom tényleg a munkaeszközöm, muszáj is, hogy tudatos legyek.

- Nyilván járhatnék több szépség arckezelésre, de az időt sajnálom rájuk. Persze ez is mérlegre tehető, hogy bizonyos kor fölött mennyit illene foglalkozni ilyen módon is az arcbőrömmel, de van egy szépségterapeutám, aki több, mint egy kozmetikus. Havonta egyszer eljutok hozzá, és egy elektroporációs géppel karbantartja a bőrömet.

- Vannak, akik pedig még messzebbre mennek, és már egyből plasztikáztatnak.

- Az nálam még nem játszik. Nem azt mondom, hogy biztos, hogy nem, mert fogalmam sincs, mit hoz a jövő, de egyelőre nem érzem égető szükségét. Megfogott Pataki Ági gondolata, nemrég egy beszélgetést láttam vele, és ő mondta, hogy igazából lehet harcolni a ráncok ellen, de ha egyet eltüntetünk nincs garancia arra, hogy nem jön elő helyette három másik. Valójában nem is a ráncok mennyisége a lényeges, hanem az összbenyomás számít.

Lehet, lassítunk ezen a folyamaton, de a ráncaink úgyis jönni fognak.

- Igazából egyszerűbb megtanulni őket elfogadni, és azt az arcunkat is megszeretni, amelyiken már kicsit látszanak a karikák és szarkalábak. Mondom ezt úgy, hogy nincs sok gond a bőrömmel, anyukámtól és apukámtól is szerencsés géneket örököltem. Nyilván ha nagyon megnyúlt volna a bőröm 42 éves koromra, akkor ez jobban zavarna, és több dolgot tennék, hogy ez ne így legyen, de ezt az arcomat még szeretem.

- Szerintem nincs is szükséged rá, mert így is szép vagy, meg festék nélkül is gyakran megmutatod magad, ami úgy gondolom, tök jó és fontos dolog.

- Nekem már annyira természetes, hogy smink nélkül is látszom. Talán van ezzel egy küldetéstudatom: úgy nem nehéz jól kinézni, ha van egy sminkesed, egy fodrászod, meg egy stylistod. Ez nem nagy kunszt, és nem is akarom mindig ezt az irreális képet mutatni mindig mindenhol, mert nyilván a tévében, ahol a legtöbbet szerepelek, ott mindig így látnak az emberek. Mindig tökéletes a sminkem és a hajam, de a hétköznapokon ez nem reális.

Ördög Nóra édesanyja

Ördög Nóra és édesanyja, ha külsőre nem is, személyiségüket tekintve nagyon hasonlítanak egymásra.

Cover- és ajánlóképek: NORA Beauty/Nánási Pál

Ezt is szeretjük