A legismertebb női szinkronhangok
Szerinted hasonlítanak egymásra? Nézd meg, kik adják hangjukat a világsztároknak.

Dia

 	Pápai Erika 	Az ötven felett is ragyogó magyar színésznő több mint tíz alkalommal szinkronizálta Nicole Kidmant. De Jennifer Lopez is többször szólalt meg az ő hangján, nem beszélve a Született feleségek Gabrielléjéről, azaz Eva Longoriáról.

Pápai Erika

Az ötven felett is ragyogó magyar színésznő több mint tíz alkalommal szinkronizálta Nicole Kidmant. De Jennifer Lopez is többször szólalt meg az ő hangján, nem beszélve a Született feleségek Gabrielléjéről, azaz Eva Longoriáról.

Dia

Orosz HelgaOrosz Helga annak idején már a Dallasban is ott volt: ő szólaltatta meg a Mary Crosby által játszott Kristin Shepardot, Samantha húgát. Azóta is számos produkcióban ráismerhetsz hangjára - a szériák karakterei mellett egyebek közt Angelina Jolie-t és Marion Cotillardot is szinkronizálta.

Orosz Helga

Orosz Helga annak idején már a Dallasban is ott volt: ő szólaltatta meg a Mary Crosby által játszott Kristin Shepardot, Samantha húgát. Azóta is számos produkcióban ráismerhetsz hangjára - a szériák karakterei mellett egyebek közt Angelina Jolie-t és Marion Cotillardot is szinkronizálta.

Dia

 	Pikali Gerda 	A bájos Pikali Gerda rengeteg sorozatban hallható: az NCIS Ziváján kívül rajongói ráismerhettek hangjára a Hősökben és a Dollhouse-ban is. Ami a mozifilmeket illeti, többnyire olyan bombázókat szinkronizál, mint Halle Berry vagy Eva Mendes.

Pikali Gerda

A bájos Pikali Gerda rengeteg sorozatban hallható: az NCIS Ziváján kívül rajongói ráismerhettek hangjára a Hősökben és a Dollhouse-ban is. Ami a mozifilmeket illeti, többnyire olyan bombázókat szinkronizál, mint Halle Berry vagy Eva Mendes.

Dia

 	Gubás Gabriella 	Gubás Gabi nem szinkronizál gyakran, ám ha a mikrofon mögé áll, azt általában egy tehetséges külföldi színésznő miatt teszi. Karrierje során Jennifer Connellynek, Salma Hayeknek és Drew Barrymore-nak is kölcsönözte már a hangját. 	Kapcsolódó cikk: 	Gubás Gabi 5 hetes kislányától te is elolvadsz »

Gubás Gabriella

Gubás Gabi nem szinkronizál gyakran, ám ha a mikrofon mögé áll, azt általában egy tehetséges külföldi színésznő miatt teszi. Karrierje során Jennifer Connellynek, Salma Hayeknek és Drew Barrymore-nak is kölcsönözte már a hangját.

Kapcsolódó cikk:
Gubás Gabi 5 hetes kislányától te is elolvadsz »

Dia

 	Tóth Enikő 	Tóth Enikő már vagy 25 alkalommal szinkronizálta Julia Roberts-et. Először az 1989-es Acélmagnóliákban hallhattuk hangját, ezt követően pedig az amerikai színésznő szinte minden filmjéhez őt kérték fel. 	Kapcsolódó képgaléria: 	Gyönyörű magyar színésznők 50 fölött » 	 

Tóth Enikő

Tóth Enikő már vagy 25 alkalommal szinkronizálta Julia Roberts-et. Először az 1989-es Acélmagnóliákban hallhattuk hangját, ezt követően pedig az amerikai színésznő szinte minden filmjéhez őt kérték fel.

Kapcsolódó képgaléria:
Gyönyörű magyar színésznők 50 fölött »
 

Dia

 	Györgyi Anna 	Györgyi Annát több sikersorozatban is hallhatjuk. Bár a Dr. House Cuddyja, illetve a Szellemekkel suttogó Melindája eltérő karakterek, mindkettőt remekül visszaadja. A szériákon kívül a magyar színésznő olyan sztárokat szinkronizált már, mint Audrey Tautou, Juliette Binoche és Meg Ryan.

Györgyi Anna

Györgyi Annát több sikersorozatban is hallhatjuk. Bár a Dr. House Cuddyja, illetve a Szellemekkel suttogó Melindája eltérő karakterek, mindkettőt remekül visszaadja. A szériákon kívül a magyar színésznő olyan sztárokat szinkronizált már, mint Audrey Tautou, Juliette Binoche és Meg Ryan.

Dia

Básti JuliBásti Juli jellegzetes hangjára már A Simlis és a szende sorozatban felfigyelhettek a nézők: ott Cybill Shepherd karakterét, Maddie-t magyarította. De az Egy rém rendes család Peggyje is az ő hangján szólalt meg. Nem beszélve Sharon Stone-ról, aki egyebek közt az 1992-es Elemi ösztönben Básti Juli hangján csábította el Michael Douglas-t.

Básti Juli

Básti Juli jellegzetes hangjára már A Simlis és a szende sorozatban felfigyelhettek a nézők: ott Cybill Shepherd karakterét, Maddie-t magyarította. De az Egy rém rendes család Peggyje is az ő hangján szólalt meg. Nem beszélve Sharon Stone-ról, aki egyebek közt az 1992-es Elemi ösztönben Básti Juli hangján csábította el Michael Douglas-t.

Dia

Kisfalvi KrisztinaKisfalvi Krisztina a sorozatok jellegzetes szinkronhangja: pályafutása során olyan népszerű szériákban volt hallható, mint a Baywatch, a Sliders, az Ally McBeal, a Lost vagy a CSI: New York-i helyszínelők. Ezenfelül Jennifer Garnert is több alkalommal magyarította, többek között A Királyság és a Juno című filmekben.

Kisfalvi Krisztina

Kisfalvi Krisztina a sorozatok jellegzetes szinkronhangja: pályafutása során olyan népszerű szériákban volt hallható, mint a Baywatch, a Sliders, az Ally McBeal, a Lost vagy a CSI: New York-i helyszínelők. Ezenfelül Jennifer Garnert is több alkalommal magyarította, többek között A Királyság és a Juno című filmekben.

Dia

 	Nagy-Kálózy Eszter 	A törékeny magyar színésznő hasonlóan törékeny külföldi sztároknak kölcsönözte már finom hangját. Gwyneth Paltrow-t és Julianne Moore-t nem egyszer szinkronizálta, de ő volt Carrie-Anne Moss magyar hangja a Mátrix-trilógiában is.

Nagy-Kálózy Eszter

A törékeny magyar színésznő hasonlóan törékeny külföldi sztároknak kölcsönözte már finom hangját. Gwyneth Paltrow-t és Julianne Moore-t nem egyszer szinkronizálta, de ő volt Carrie-Anne Moss magyar hangja a Mátrix-trilógiában is.

Dia

 	Kéri Kitty 	Orosz Helga mellett Kéri Kitty is Angelina Jolie magyar hangja - mindketten egyforma arányban magyarították a népszerű amerikai színésznőt. Kitty rajta kívül Catherine Zeta-Jones-t is többször szinkronizálta, a sorozatok közül pedig a Dr. Csont Angelája szólal meg a hangján. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Kéri Kitty »

Kéri Kitty

Orosz Helga mellett Kéri Kitty is Angelina Jolie magyar hangja - mindketten egyforma arányban magyarították a népszerű amerikai színésznőt. Kitty rajta kívül Catherine Zeta-Jones-t is többször szinkronizálta, a sorozatok közül pedig a Dr. Csont Angelája szólal meg a hangján.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Kéri Kitty »

Dia

 	Létay Dóra 	A Jóban Rosszban egykori sztárja szinkronhangként is ismert. Egészen az 1998-as kezdetektől Létay Dóra szólaltatja meg a Szex és New York pasifaló karakterét, a Kim Cattrall által játszott Samanthát.

Létay Dóra

A Jóban Rosszban egykori sztárja szinkronhangként is ismert. Egészen az 1998-as kezdetektől Létay Dóra szólaltatja meg a Szex és New York pasifaló karakterét, a Kim Cattrall által játszott Samanthát.

Dia

Spilák KláraSzinte alig van olyan sorozat, amelyben ne hallanánk Spilák Klárát, a Melrose Place-től a Nash Bridges-en át a 24-ig. Ám a nézők bizonyára Carrie Bradshaw-ként azonosítják leggyakrabban, hiszen a színésznő szólaltatja meg a Sarah Jessica Parker által játszott karaktert a Szex és New Yorkban.

Spilák Klára

Szinte alig van olyan sorozat, amelyben ne hallanánk Spilák Klárát, a Melrose Place-től a Nash Bridges-en át a 24-ig. Ám a nézők bizonyára Carrie Bradshaw-ként azonosítják leggyakrabban, hiszen a színésznő szólaltatja meg a Sarah Jessica Parker által játszott karaktert a Szex és New Yorkban.

Dia

 	Détár Enikő 	Bár Détár Enikő többnyire a televízióban és a színpadon látható, azért ismert hangja a mozivásznon is felcsendül olykor. Többek között A kaptár Milla Jovovich-a is általa szólal meg magyarul. Emellett a Volt című rajzfilmben Mitzi macska karaktere szintén az ő hangján nyávogott. 	 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Détár Enikő »

Détár Enikő

Bár Détár Enikő többnyire a televízióban és a színpadon látható, azért ismert hangja a mozivásznon is felcsendül olykor. Többek között A kaptár Milla Jovovich-a is általa szólal meg magyarul. Emellett a Volt című rajzfilmben Mitzi macska karaktere szintén az ő hangján nyávogott.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Détár Enikő »

Dia

Kökényessy ÁgiKökényessy Ági szinte összenőtt Jennifer Anistonnal. Az amerikai színésznőt nemcsak a Jóbarátokban szinkronizálta, de azóta a mozifilmjeiben is. Mellette Sophie Marceau, Lucy Liu és doktor Szöszi, azaz Reese Witherspoon is kökényessyül csacsogott.

Kökényessy Ági

Kökényessy Ági szinte összenőtt Jennifer Anistonnal. Az amerikai színésznőt nemcsak a Jóbarátokban szinkronizálta, de azóta a mozifilmjeiben is. Mellette Sophie Marceau, Lucy Liu és doktor Szöszi, azaz Reese Witherspoon is kökényessyül csacsogott.

Dia

 	Für Anikó 	Für Anikó több amerikai színésznőnek is kölcsönzi bájos hangját: Sandra Bullock-on kívül két szexi szőkeséget, Cameron Diazt és Uma Thurmant is rendszeresen ő szinkronizálja. A Született feleségekben pedig Lynette szólal meg a hangján.

Für Anikó

Für Anikó több amerikai színésznőnek is kölcsönzi bájos hangját: Sandra Bullock-on kívül két szexi szőkeséget, Cameron Diazt és Uma Thurmant is rendszeresen ő szinkronizálja. A Született feleségekben pedig Lynette szólal meg a hangján.

Dia

 	Huszárik Kata 	Huszárik Kata még külsőleg is hasonlít az általa gyakran szinkronizált Winona Ryderre. Az ő magyar hangján szólal meg A Grace Klinikában Lexie Gray vagy a Mentalistában Grace Van Pelt, de szinkronizálta már többször Gwyneth Paltrow-t,Rachel Weiszt vagy Sophie Marceau-t is. 	Kapcsolódó cikk: 	"A kisfiam nem fog apa nélkül felnőni!" Családjáról vallott a magyar színésznő »

Huszárik Kata

Huszárik Kata még külsőleg is hasonlít az általa gyakran szinkronizált Winona Ryderre. Az ő magyar hangján szólal meg A Grace Klinikában Lexie Gray vagy a Mentalistában Grace Van Pelt, de szinkronizálta már többször Gwyneth Paltrow-t,Rachel Weiszt vagy Sophie Marceau-t is.

Kapcsolódó cikk:
"A kisfiam nem fog apa nélkül felnőni!" Családjáról vallott a magyar színésznő »

Dia

 	Náray Erika 	Nárai Erika a Színház- és Filmművészeti Főiskola prózai szakán diplomázott, de nem csak színésznőként, hanem énekesnőként is láthatjuk a színpadon, emellett rendszeresen szinkronizál. Ő a magyar hangja az X-akták Scully ügynökének vagy A Grace klinika Dr. Miranda Bailey-jének is. 	Kapcsolódó cikk: 	A magyar énekes egy nála idősebb nőre cserélte le a feleségét  »

Náray Erika

Nárai Erika a Színház- és Filmművészeti Főiskola prózai szakán diplomázott, de nem csak színésznőként, hanem énekesnőként is láthatjuk a színpadon, emellett rendszeresen szinkronizál. Ő a magyar hangja az X-akták Scully ügynökének vagy A Grace klinika Dr. Miranda Bailey-jének is.

Kapcsolódó cikk:
A magyar énekes egy nála idősebb nőre cserélte le a feleségét  »

Dia

	Bogdányi Titanilla	Ő szinkronizálta Anne Hathaway-t a Neveletlen hercegnő első és második részében, valamint A sötét lovag - Felemelkedés című filmben is. Ő volt Alexis Bledel magyar hangja a Szívek szállodájában, Miley Cyrusé a Hannah Montanában és Selena Gomezé a Varázslók a Waverly helyből című sorozatban.

Bogdányi Titanilla

Ő szinkronizálta Anne Hathaway-t a Neveletlen hercegnő első és második részében, valamint A sötét lovag - Felemelkedés című filmben is. Ő volt Alexis Bledel magyar hangja a Szívek szállodájában, Miley Cyrusé a Hannah Montanában és Selena Gomezé a Varázslók a Waverly helyből című sorozatban.

Dia

	Börcsök Enikő	Melissa McCarthy amerikai színésznőt a 2011-es Koszorúslányok óta ő szinkronizálja, a Női szervekért megkapta a 2014-es év legjobb női szinkronhangjának járó díjat.

Börcsök Enikő

Melissa McCarthy amerikai színésznőt a 2011-es Koszorúslányok óta ő szinkronizálja, a Női szervekért megkapta a 2014-es év legjobb női szinkronhangjának járó díjat.

Dia

	Kiss Virág	Natalia Oreiro szinkronizálásával vált híressé, ő adta többek között Milagros magyar hangját a Vad angyal című sorozatban. Hallhattuk például a Baywatch April Giminskijeként és a Döglött akták Lilly Rush nyomozójaként. Számos filmet és sorozatot jegyez rendezőként, egyebek mellett a Downton Abbey-t.

Kiss Virág

Natalia Oreiro szinkronizálásával vált híressé, ő adta többek között Milagros magyar hangját a Vad angyal című sorozatban. Hallhattuk például a Baywatch April Giminskijeként és a Döglött akták Lilly Rush nyomozójaként. Számos filmet és sorozatot jegyez rendezőként, egyebek mellett a Downton Abbey-t.

Blog.hu ajánló
Fotó: