Elszíneződött foga miatt szapulják az új magyar szépségkirálynőt - Így reagált a támadásokra
Fenesi Krisztina, a 2018-as Nemzet Szépe rózsaszín foggal nyerte meg a versenyt.

fenesi-krisztina-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fenesi Krisztinát választották a 2018-as Nemzet Szépe győztesének vasárnap a Gödöllői Királyi Kastélyban, így ő képviseli majd Balin Magyarországot. A 21 éves, pszichológia szakos, végzős hallgató a szépségverseny után kapott hideget-meleget, ugyanis mosolygós fotóin elszíneződés látható a középső metszőfogán. Volt olyan kommentelő, aki azt írta, a zsűrinek szuvas foggal nem kellett volna szépségkirálynőnek választani, míg más sajnálta, hogy rúzsfoltosan készültek róla az egész országot bejáró győzelmi fotók. Most kiderült, egyikről sincs szó. 

- Krisztina fogai miatt rengeteg támadást kapunk. A Nemzet Szépe zsűrije azonban nem ennek ellenére, hanem ezzel együtt választotta meg őt királynőnek. Ez egy veleszületett elszíneződés, ami még aranyosabbá teszi a mosolyát, ahogyan ő fogalmaz, ez a 'rózsaszín szexepilje', amin nem is akar változtatni - mondta Felleg Tícián, a Nemzet Szépe alapító-tulajdonosa.

A halvány rózsaszín, barackos elszíneződés Fenesi Krisztinát egyáltalán nem zavarja: el lehetne tüntetni, de ő nem szeretné.

- Megoldás lenne ráragasztani egy műfogat, de én nem akarom. Mivel a Nemzet Szépe királynője lettem, végképp nem akarok semmi műt hordani, még csak egy műfogat sem. Egyáltalán nem zavar, amikor tükörbe nézek, sőt, nagyon szeretem. Úgy gondolom, hogy amíg így elfogadom és szeretem magamat, ez a 'hiba' másokat sem kellene, hogy zavarjon - nyilatkozta a Nemzet Szépe 2018-as királynője.

fenesi-krisztina-foga2
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Nemzet Szépe 2018-as versenyére több száz jelentkező közül kiválasztott tíz legszebb döntős esetében fontos volt a természetesség, így tetoválással, plasztikai műtét után és testékszerrel nem lehetett indulni. A külső mellett a belső értékek is ugyanannyit nyomtak a latba. Empátia, segítőkészség, magabiztosság, nemzeti öntudat, egyedi kisugárzás - ezek mind fontos tulajdonságok voltak, ha valaki be akart jutni a döntőbe. Ezek ismeretében nem olyan furcsa, hogy a zsűrit nem zavarta Fenesi Krisztina fogának természetes elszíneződése. 

Fenesi Krisztina a Nemzet Szépe előtt egyébként már megnyerte szülővárosa, Nagyvárad szépségversenyét, és a divatiparban is komoly sikereket ért el: fellépett a milánói és a temesvári divathéten is, ahol neves divattervezők kollekcióit mutatta be - vagyis másokat sem zavart a rózsaszínes metszőfog.

Ezt is szeretjük