Arcpirítóan kevés Nagy Feró nyugdíja - Az énekes a reggeli műsorban fakadt ki
Nagy Feró a Mokkában beszélt alacsony nyugdíjáról.

nagy-fero-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagy Feró 42 600 forint nyugdíjat kap, ha nem koncertezne, ebből az összegből kellene gazdálkodnia. A 71 énekest felháborítja, hogy mennyire nincsenek megbecsülve itthon a művészek. 

Koncertezés nélkül nem élne meg

Nagy Feró 35 év munkaviszony után, 55 éves kora körül ment nyugdíjba, és 25 ezer forintos nyugdíjról indult, mesélte a Mokkában. Sipos Csaba nyugdíjszakértő a műsorban elárulta, Feró ezt ma már nem tehetné meg, a művészekre is az a szabály vonatkozik, hogy a 65. születésnapjuk után mehetnek nyugdíjba. 

- Annak idején, amikor fizetnünk kellett, szabad szellemi foglalkozásúként minden hónapban 210 forintot kellett fizetni, az a ’80-as években nagy pénz volt. Nagyon csalódott voltam, mert miután nyugdíjba mentem, nekünk, zenészeknek nem számolták el az Országos Rendezvényszervező Irodánál - ORI - levont nyugdíjrészleteket, az elveszett – mondta a TV2 reggeli műsorában. 

nagy-fero
Fotó: TV2/Mokka

Nagy Feró hangsúlyozta, nem panaszkodni érkezett a reggeli műsorba, mert a sok fellépésnek köszönhetően nem a csekélyke nyugdíja az egyetlen bevételi forrása. 

- Nem is magam miatt vagyok itt, hanem vannak olyan zenész kollégáim, akiknek nem ment úgy az életük, nem voltak elég talpraesettek, és most ha 40 ezer forintból kell megélnie, az majdnem hogy lehetetlen. 

Bár a szakemberek szerint fontos az öngondoskodást időben elkezdeni, egyre nagyobb figyelmet fordítani a nyugdíjcélú megtakarításokra, Nagy Feró azt mondta, erre egyrészt annak idején még nem gondolt senki, másrészt ő is alig tudta befizetni a kötelező összeget, nem nagyon tudott volna miből magánnyugdíjra félretenni.

Ezt is szeretjük