Ezzel hódította meg a magyar filmes Cannes-t! Ismét rá figyel a világ

Mundruczó Kornél és Zsigmond Vilmos miatt a magyarokra figyel most a filmvilág.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magyarokra figyel egy rövid ideig a filmvilág Cannes-ban, mivel Oscar-díjas operatőrünket, Zsigmond Vilmost kitüntetik, Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjét pedig beválogatták az Un Certain Regard nevű szekcióba.

Mundruczó Kornél
Zsigmond Vilmos

A magyar filmes Ryan Gosling első rendezésével, valamint Jessica Chastain és James McAvoy kapcsolati drámájával versenyezhet. A rendezőnek zsinórban ez a negyedik filmje, ami Cannes-ból indul útjára. 

Fellázadnak a kutyák a filmben

A film egy kislány és egy kutya barátságának történetét meséli el. Egy utópisztikus világban játszódik, amelyben a gazdáknak minden korcs után különadót kell fizetniük, ezért ebek százait dobják ki a tulajdonosok.

A13 éves Lili - Psotta Zsófi - apja - Zsótér Sándor - is megszabadul Hagentől, lánya kutyájától, de Lili a kutya keresésére indul. Eközben a kisemmizett kutyák fellázadnak, és Hagen vezetésével elindulnak, hogy véres bosszút álljanak az embereken.

A rendező elmondta, a kutyában a legtöbb ember magára kell, hogy ismerjen, és ha erre rájönnek, elsöprő ereje lesz a filmnek.

Kitüntetik Zsigmond Vilmost

A Cannes-i Filmfesztivál hivatalos partnere, az Angénieux tavaly alapított egy elismerést a világ filmgyártásában maradandót alkotó operatőrök számára.

A díjat első alkalommal Philippe Rousselot kapta, idén pedig a magyar Zsigmond Vilmos előtt tiszteleg a Croisette közönsége. Zsigmond az elismerést május 23-án veszi majd át.

Az 1930-ban Szegeden született Zsigmond Vilmos kollégájával és jó barátjával, Kovács Lászlóval az 1956-os forradalom után emigrált külföldre. Zsigmond hollywoodi sikerfilmek tucatjainak volt operatőre, négyszer jelölték Oscar-díjra, Steven Spielberg Harmadik típusú találkozások című sci-fijéért 1978-ban megkapta a filmvilág legrangosabb díját.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Utoljára Brian De Palma rendezte Fekete Dália című filmjéért jelölték Oscarra 2007-ben. Egyik legutóbbi filmjét, a Hat hét, hat tánc címmel Gena Rowlands főszereplésével tavaly forgatta Budapesten.

Képek: zimbio.com, Wikipedia, forrás: IMDb

Ezt is szeretjük