Müller Péter 62 éve szerelmes a feleségébe - Érte a halálból is visszajött
Müller Péter életét alapjaiban változtatta meg az 1956-os év.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Müller Péter József Attila-díjas író, dramaturg 19 éves korában, 1956-ban ismerte meg későbbi feleségét. Mint mondja, Ágnes az első és egyetlen szerelme, akiért a halálból is képes volt visszajönni. Életét és későbbi munkásságát is meghatározta ez az élmény.

Müller Péter 62 éve szerelmes a feleségébe

Müller Pétert 1956-ban a forradalom során meglőtték. Egy szovjet tiszt hat golyót lőtt a későbbi író testébe, melyből egy máig a csípőjében van. Erről az élményről a következőképpen vallott a Mokka stábjának:

- Odaát voltam a másik világban, nem akartam már visszajönni, szabad voltam, lebegtem. De egy hang azt mondta, vissza kell menned. Nem volt kedvem, de akkor eszembe jutott, hogy nem hagyhatom itt Ágnest.

muller-peter-mokka
Fotó: TV2/Mokka

Mint mondja, feleségének köszönhetően a mai napig egy olyan élményben él, amit meg akar fejteni, ezért is írta a Vallomás a szerelemről című, legújabb könyvét. Mindenki tudja, hogy - ahogy ő fogalmaz - a szerelem felvillan, szikrázik és elalszik, ám a feleségével való kapcsolatára ez nem igaz, szerelmük ma is tart.

- Mikor megismertem, ő már sok történeten túl volt, hiszen idősebb, mint én. Volt egy csodálatos, szőke kisfia.

Akkor, amikor ránéztem, megláttam a mindent. És nem tévedett a tekintetem.

Kapcsolatuk során volt egy öt-hat éves periódus, amikor elengedték egymást, és nem voltak együtt. Ez idő alatt az írónak már menyasszonya is lett, ám a sors közbeszólt, és újra egymásra találtak. Mint mondja, mostani boldogságukat életük során a mélypontok, a pokoljárás is megelőzték, amiről úgy gondolja, törvényszerű. Nézete szerint a mai párkapcsolatokat a pénz befolyásolja negatívan.

- A pénz mindent üt, mindent legyőz. Az igazi szeretetet ma az ember a Mammonnal - a pénz istenével - éli meg, nem a feleségével, nem a másik emberrel.

Ezt is szeretjük