Molnár Áron zaklatással vádol egy színész-rendezőt – A férfi elismerte a történteket
Molnár Áron először beszélt arról, hogy 16 éves korában zaklatta egy színész-rendező.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Molnár Áron színész, zenész, aktivista, a noÁr mozgalom alapítója, akit sokan A mi kis falunk Matyijaként ismertek meg, a Partizán YouTube csatornának adott interjúban többek között arról is beszélt, hogy 16 éves korában zaklatta egy ma is aktív színész-rendező.

Azt mondta, annak idején azt gondolta, ilyen a művészvilág, nem történt semmi, csak később, a metoo-ügyekkel kapcsolatos cikkek olvasása közben jött rá, hogy valójában szexuális zaklatás áldozata volt.

Molnár Áront zaklatta egy színész-rendező

- Rájössz, hogyha egy felnőtt férfi előtted áll a lakásában, amikor te 16 éves vagy, és nézed a DVD-ket, épp leemeled a Rocky Horror Picture DVD-t, és amikor felnézel, meztelenül áll előtted törölgetve a haját, mert épp most fürdött le, az nem normális. (…)

- Vagy amikor ugyanezzel a férfival utazol egy autóban, az anyósülésen ülsz, aztán elbúcsúzáskor rácsap a combodra, és csak ennyit csinál (megsimítja és megmarkolja a combját), hogy ez nem oké. Mert te 16 éves vagy, és az van benned, hogy á, biztos ilyen a színész szakma, biztos ilyen ez a művészvilág, ez ilyen, és csak azért csinálja – idézte fel a színész-rendező férfival megesetteket a videóban.

A felismerés, hogy valójában szexuális zaklatás történt, azt követően jött, miután Sárosdi Lilla vallomásával sorra jöttek elő a történetek, ki és hogyan zaklatott színházban dolgozókat. Nem csak a saját lelkiismerete miatt állt ki az esettel, hogy ha valakit akár lelkileg terrorizálnak, legyen az illető színész, koreográfus vagy rendező, álljon ki magáért.

molnar-aron
Fotó: YouTube/Partizán

A 33 éves sztár a beszélgetés végén meg is nevezte a színész-rendezőt: azért is mondta ki a nevét, mert nem biztos benne, hogy az illető többé már nem zaklat senkit.

A cikk az ajánló után folytatódik

Frenkó Zsoltot sok néző a Jóban Rosszban sorozatból ismerheti. A 24.hu internetes hírportálnak sikerült elérnie az este, és azt nyilatkozta, még nem látta a videót, csak egy Messenger-üzenetet kapott Molnár Árontól, leírva benne azt, amit a videóban elmondott. Az 57 éves férfi azt mondta, valószínűleg minden úgy történt, ahogy az a videóban történt, de ő azt nem nevezné szexuális zaklatásnak, ugyanakkor, ha Molnár Áron úgy érzi, bocsánatkéréssel tartozik, megteszi.

- Én azt nem nevezném szexuális zaklatásnak, én nem is emlékeztem erre, de valószínűleg pontosan ez történt, amit Áron mondott. Nem is értettem, miért kezdte az üzenetét ezzel, hogy sokáig tartogatta, amit csináltam vele. (...)

- Ha ő úgy érzi, hogy én ezért bocsánatkéréssel tartozom, akkor megteszem. Ha neki ez tizenhét vagy nem tudom hány évig nyomta a lelkét, őbenne ez dolgozott, akkor ezt szívből sajnálom, és bocsánatot kérek tőle. Én ezt nem gondoltam ártalmas dolognak, mert nem az volt benne a szándék. Ma se így gondolom.

Schell Juditot is zaklatták

Schell Judit egy édesanyát alakít a 2019-ben bemutatott Szép csendben című filmben. A történet szerint 18 éves fia, Dávid, aki egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája, megsejti, hogy a hatvanéves karmesterük "bizalmas" viszonyt próbál építeni az egyik 14 éves csellista lánnyal. A színésznő először beszélt arról, hogy ő is érintett a témában: kamaszként az egyik edzője nem megfelelő módon nyúlt hozzá.

Ezt is szeretjük