Milák Kristóf megszerezte 2. érmét: a 21 éves úszó ezüstöt nyert ma a tokiói olimpián
Milák Kristóf Európa-csúccsal szerzett ezüstérmet 100 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyének szombati napján.

milak kristof ezusterem cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf szerdai aranyérme után ma megszerezte második érmét: ma hajnalban ezüstöt nyert a tokiói olimpián 100 méter pillangón.

A 21 éves úszónak nem sok kellett volna ahhoz sem, hogy utolérje az amerikai aranyérmest, Caeleb Dresselt.

Milák Kristóf ezüstérmet nyert

Milák Kristóf a második legjobb idővel az ötös pályáról várta a finálét, melynek nagy esélyese a 100 méter gyorson győztes Caeleb Dressel volt a mellette lévő négyes pályán. Az amerikai érvényesítette is a papírformát, szokásos remek rajtjával azonnal élre állt, és fél testhossz előnnyel fordult a második ötvenre, amelyen egyre jobban megközelítette őt Milák, de már nem tudta utolérni riválisát.

A szám kétszeres világbajnoka, Dressel 49.45 másodperces világcsúccsal csapott a célba, öt századot faragott a két évvel ezelőtti vb-n felállított rekordján. A BHSE 21 éves világklasszisa 23 századdal maradt el tőle, de így is 27 századdal felülmúlta a szerb Milorad Cavic szuperdresszes Európa-csúcsát, amelyet még 2009-ben úszott. Milák a 49.68-as eredménnyel pontosan fél másodpercet javított egyéni legjobbján és egyben az országos csúcson, melyet májusban, a budapesti Európa-bajnokságon ért el.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A két kiváló úszó a célba érkezés után azonnal összeölelkezett, és láthatóan mindketten elégedettek voltak a saját eredményükkel.

- Megkönnyebbültem, végre vége. Most büszkeséget érzek, mert ennél többet nem tudtam úszni, úgyhogy szerintem kihoztuk egymásból a legjobbat - mondta Milák Kristóf, aki a magyar csapat hatodik érmét, egyben a második ezüstöt szerezte a tokiói játékokon.

Kvíz: felismered a ’80-as, ’90-es évek magyar olimpikonjait? 

Az újkori olimpiákon Magyarország nagyon sikeresnek mondhatta magát eddig, hiszen a 26 nyári eseményen eddig 177 aranyéremmel térhettek haza hazánk remek sportolói, közülük sokan a ’80-as, ’90-es években arattak felejthetetlen győzelmet. Ebben a kvízben azt tesztelheted, mennyire emlékszel az egykori magyar olimpiai bajnokokra, akiknek egykor az egész ország szurkolt egy emberként.

Fotók: MTI/Kovács Tamás

Ezt is szeretjük