Hosszú betegség után elhunyt a magyar színésznő - A Süsüben ő volt a Kiskirályfi hangja
Hosszan tartó betegség után elhunyt Meixler Ildikó bábművész, színésznő.

Hosszú betegség után elhunyt Meixler Ildikó színésznő, bábművész. A 73 éves művész halálhíréről a Kolibri Színház adott hírt, amelynek 1992-es alapítása óta társulati tagja volt.

A Süsü, a sárkány kalandjaiban ő adta a Kiskirályfi hangját, és ő is mozgatta a bábot. Ismerős lehet a Zsebtévéből, a Futrinka utca (Rókica) vagy a Dörmögőék kalandjai (Marci, a sárga ruhás, zöld nadrágos mackótestvér) című sorozatokból.

meixler-ildiko
Fotó: Kolibri Színház, Süsü, a Sárkány

Meixler Ildikó 1946. szeptember 28-án színészcsaládba született Budapesten. Édesapja Máriáss (Meixler) József, akit sokan a Szomszédok című sorozat Böhm bácsijaként ismernek. 

A Bábszínészképző Tanfolyamot 1972-ben végezte el. Pályáját az Állami Bábszínházban kezdte, 1981-től a Mikroszkóp Színpad színésznője volt, 1986-ban visszatért az Állami Bábszínház társulatához, 1992-ben a Kolibri Színházhoz szerződött. 

Szerepelt játékfilmekben (Már megint a 7.B.!, Rá tetszenek érni?) is, televíziós nívódíjat kapott 1980-ban és 1983-ban. Hallhattuk a Magyar Rádióban 48 éven át futott rádiós szappanoperában, a Szabó családban is: Szabóék lányának, Icunak és Kárpáthy Zoltánnak volt a gyermeke, Tücsök.

Takács Vera szerkesztő, a Süsü dramaturgja, a Kölyökidő rendezője megható sorokkal búcsúzott blogjában Meixler Ildikótól.  

"Meixler Ildi meghalt

Egyidősek voltunk. Rohant, sietett, nehogy lekéssen az örökkévalóságról, vagy miről. Máris hiányzik.

Reggel írta Sipeki Józsi a messengeren, hogy elhagyott minket. Rokonok voltak. Nem tudtam. Sokmindent nem tudtam. Konkrétumokat, csak amit  a hivatalos életrajz írt. És ennél mégis sokkal többet. Ismertem a melegszívű, kedves, embert, a  tehetséges művészt.Ezt az ázott kismacskára emlékeztető esendő lányt, aki ugyanakkor erős és határozott volt. Már akkor a barátomnak éreztem, amikor még csak láttam küzdeni a bábjával  a Süsü próbáján. Aztán felkértem élő szerepre, mert természetes, sminknélküli, valódi ember kellett, egy valódi színész, aki nem játssza, hanem éli a szerepét. Alakítani csak a bábjaival szokott azoknak adott lehetőséget, hogy Kiskirályfi és Torzonborz is legyenek. Amikor élő szereplőként mozgott a filmben akkor ő volt, ő örült és sírt és esett kétségbe.

Örülök, hogy bár már beteg volt, mégis eljött a Süsü emlékgyűjtő forgatására is és a Süsü40 kiállításon még az m1 is készített egy beszélgetést vele és Csukással.  Jó.

Hirtelen ezek a képek, videók  kerültek elő.

Még nem is akarom hogy emlékezés legyen, inkább csak találkozás egy baráttal.

Szia Ildi máris hiányzol"

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük