A 41 éves színész tragikus halála megrázta az országot év elején: sztárok, akiktől 2022-ben búcsúztunk

2022-ben a zenei és színházi szakma több meghatározó alakjától kellett búcsúznunk. Volt, akinek halálhíre az egész országot sokkolta.

Magyar színészek, akik 2022-ben hunytak el

A 2022-es év váratlan tragédiával indult, ami nemcsak a művészvilágot, hanem az egész országot megrázta. 

Január 1-jén derült ki, hogy Babicsek Bernát Solymáron található otthonában szilveszteréjszaka tűz ütött ki. A kiérkező szervek szerint a tűz egy rövidzárlat miatt keletkezett, a 41 éves színész oxigénhiány miatt eszméletét vesztette, halálát feltehetően füstmérgezés okozta. 

Színművészek, akiktől 2022-ben búcsúztunk

Babicsek Bernátot a zenei és a színházi szakma egyaránt gyászolja, mindkét területen maradandót alkotott. A nagyközönség 2003-ban ismerte meg a nevét a Szeress most!-nak köszönhetően: ő alakította a sorozat rosszfiúját, a jóképű Molnár Gábort. A Jóban-Rosszban dr. Váradi Gáborjaként is láthattuk, illetve több színház színpadán is játszott, valamint tangóharmonikásként járta az országot a Paddy and the Rats zenekar tagjaként.

2022 januárjában a Turay Ida Színház emlékére alapította meg a Babicsek Bernáth-díjat. Az elismerést a tehetséges, 41 év alatti színész-zenészeknek ítéli oda a megválasztott kuratórium minden évben.

2022-ben több művésztől is búcsút kellett vennünk, a színházi és zenei világ olyan ikonikus alakjaitól, kiknek hiánya pótolhatatlan. Képes összeállításunkban azokra a színészekre és zenészekre emlékezünk, akiket ebben az évben veszített el az ország.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Cover-fotó: RTL/Szeress most!

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük