Majdnem kirúgták - A legendás magyar színésznő élete legkínosabb esetéről mesélt

Máthé Erzsi fegyelmi tárgyalásáról.

nagykep?cikkid=167625&kep=matheerzsi-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Máthé Erzsi színészi pályafutása mintegy 60 évvel ezelőtt, 1948-ban kezdődött, amikor a Vígszínház társulatának tagja lett. Hazánk legendás színésznője 2012-ben vonult vissza, az évtizedek során pedig számos emlékezetes alakítással örvendeztette meg a színházba járókat, de karrierjében történt egy kellemetlen eset is, aminek fegyelmi tárgyalás lett a vége - erről a Nők Lapjának adott interjújában mesélt.

- Volt egy gyalázatos eset, igen. Az egyik kollégám, aki éppen udvarolni akart nekem, elvitt vidékre a családjához. Nagy ebéd volt, és ittunk hozzá hecsedlibort. Olyan kellemes, könnyű, édes volt, mint a málnaszörp. Észre se vettem, és becsiccsentettem tőle, de utána még játszanom kellett. A Mandragóra volt műsoron Makay Margittal, Rajz Jánossal, Ungvárival. Mesélték, hogy össze-vissza rohangáltam a színpadon, mint egy kerge egér, és vihogtam - kezdte vallomását.

- Másnap jött is a fegyelmi tárgyalás. Major, Várkonyi, Básti, Gobbi Hilda ült a túlsó oldalon. Szerencsém volt, nem rúgtak ki, pedig megérdemeltem volna azt is. Azóta nem ittam soha egy kortyot se előadás napján. Pedig volt, hogy bizony jólesett volna egy korty, annyira izgultam - mondta a nemzet 89 éves színésznője.

Fotó: MTVA

Már 89 éves Máthé Erzsi! A színésznő elképesztő formában van

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen volt fiatalon Máthé Erzsi, illetve megmutatjuk a 80 feletti színésznők egykori és mostani fotóit is!

Ezt is szeretjük