Máté Kriszta híradósként lett ismert: 52 évesen ezzel ér el hatalmas sikereket

Máté Krisztát a Forbes a Legbefolyásosabb magyar nők listáján média kategóriában a 10. helyre sorolta.

Máté Kriszta a Forbes listán
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Máté Kriszta televíziós pályafutását dél-dunántúli városi tévékben kezdte, majd a Magyar Televízióhoz került. A TV2 indulásakor a kereskedelmi csatorna műsorvezetője lett. 

Vezette a Forró nyomon című bűnügyi műsort, a Tényeket, a Nincs kegyelem! - a leggyengébb láncszem című vetélkedőt. 

Máté Kriszta a Forbes-listán

A Tényeket 2003-tól 2009-ig férjével, Bárdos Andrással vezették, majd hivatalosan közös megegyezéssel távoztak. A Forbes magazinnak Máté Kriszta a műsort inkább híradónak nevezte, mint Tényeknek. 

- Nem szeretem így hívni, összekeverhető a mostanival. Már nem ugyanaz, elvették a szó jelentését - mondta az 52 éves szakember, aki a Forbes ma megjelent, márciusi címlapján szerepel. 

A magazin ma jelentette meg a 2023-ra kilencedik alkalommal összeállított Legbefolyásosabb magyar nők listáját is, Máté Kriszta a média kategóriában a tizedik helyezett.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Nemcsak műsorvezetőként és riporterként volt sikeres - a kilencvenes évek hírhedt sorozatgyilkosa, Magda Marinko egyedül neki volt hajlandó interjút adni a börtönből -, hanem azt követően is az, hogy átállt a kamera másik oldalára. Az RTL-en a 2012-ben ismét elindított Forró nyomon-nak, majd Az első millióm történetének még a műsorvezetője volt, de a Cápák között készítésében producerként vesz részt, az üzleti show-nak a kezdetektől Lilu a műsorvezetője. 

Máté Kriszta 2012-ben az RTL KETTŐN tért vissza a képernyőre.
Máté Kriszta 2012-ben az RTL KETTŐN tért vissza a képernyőre.
Fotó: RTL Magyarország

Amikor 2019-ben elindult, kevesen gondolták, hogy idén már a sikeres ötödik évada kerül képernyőre. A vasárnap esti főműsoridős sávban az RTL ezzel a műsorral a 18-49-es korosztály körében rendre nyeri a heti nézettségi versenyt.

Máté Kriszta a Cápák között csapatával.
Máté Kriszta a Cápák között csapatával.
Fotó: RTL

Maximalistának vallja magát, szerinte semmit nem érdemes középszerűen csinálni. Mint sok más pályatársa, megtehette volna, hogy az online világban alkot, de inkább maradt a tévézésnél. 

- Mindig nagyban csináltam, sok pénzből sok embernek. Kevés pénzből kevés embernek miért? Ráadásul ahhoz valóban extrovertáltnak kell lenni, én pedig bármilyen fura, nagyon nem vagyok az - magyarázta döntése okát. 

Olvasd el azt is, hogy távozott Máté Kriszta és Bárdos András a TV2-től!

Bárdos András 2002-ben vette át Pálffy István helyét a TV2 híradójában, míg felesége, Máté Kriszta a TV2 indulása, 1997 óta volt látható a Tényekben. A házaspár 2003 szeptemberében közösen kezdte vezetni a csatorna híradóját egészen 2009 októberéig. 

Bárdos András és Máté Kriszta 7 évig híradózott a TV2-nél: csúnyán vált meg tőlük a csatorna

Bárdos András először beszélt arról, milyen körülmények között vált meg tőle és feleségétől a TV2 2009-ben.

Elolvasom

Cover-fotó: RTL Magyarország

Ezt is szeretjük