Pálffy István a Tények híradósa volt: 62 évesen így néz ki a rég látott tévés

Pálffy István 1997-ben az akkor induló TV2 egyik legnagyobb sztárja volt.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pálffy István a ’80-as évek végén a Magyar Rádiónál kezdte pályafutását, majd a Magyar Televízió műsorvezetője lett, 1997-ben pedig az akkor induló TV2 egyik arca lett. 

A Tények és a Jó estét, Magyarország! című hírműsorokat is vezette, Stahl Judittal legendás párost alkottak. 

Pálffy István 2022-ben

2002-ben visszatért a köztévéhez, ugyanebben az évben Stahl Judit is elköszönt a hírműsoroktól. Pálffy István 2010-ben búcsút intett a televíziózásnak, politikai pályára lépett, volt országgyűlési képviselő és magyar nagykövet is 2015-től 2019-ig Dublinban. 2020-ban a Duna Média televíziós médiaszolgáltatási vezetője lett.

palffy-istvan-tenyek
Fotó: TV2/Tények

Képernyőn a TV2 25 éves jubileumi műsorában láthattuk újra a novemberben 63. születésnapját ünneplő tévést. Azt mondta, a Tények híradósaként őket körülvevő szeretet az, amire a leginkább emlékszik, az felejthetetlen. 

- Nem volt irigység, mocskolódás, durva szavak, nem volt a közélet olyan megosztott, mint amilyennek most az ember látja.

Azt a szeretetet, ami körülvett bennünket, mindennap tapasztaltuk.

- Nincs konkrét, megfogható emlékem, mi volt a legnagyobb csodálatos pillanat. Lehet, hogy az indulás, akkor liftezett kicsit az ember gyomra az első Tények-adásnál, de az a túláradó szeretet, ami körülvett bennünket, az felejthetetlen! 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Azt is elárulta, hogy számára a TV2 nem 25 éves, mert már az előkészületekben is részt vett: meg kellett ismerni a nézőket, a szakmát, az országot. A csatornafilozófiájuk a család televíziója volt: olyan műsorokat készíteni, amit egy család több generációja együtt nézhet. 

palffy-istvan-2022
Fotó: TV2

- És ez meg is valósult! De ebben több előkészítő év munkája volt. A páros műsorvezetésre is fel kellett készülni, és talán nem szerénytelenség azt mondanom, hogy

Stahl Judit nélkül nincsen Tények, de nélkülem se,

és a páros nélkül sincsen Tények. Magyarország abban az időszakban, 1997 vége és 2002 között, abban az öt évben nagyon-nagyon sokat változott: a borzasztó, posztkommunista múltból egy modern, komolyan vehető, számba vehető ország lett NATO-csatlakozással - mondta a 25 éves a TV2 - Ünnepeljünk együtt! című műsorban Pálffy István. 

Híradósok egykor és ma

Talán kevesen tudják, hogy Erdélyi Mónika 1999-ben hírszerkesztőként, majd a Tények híradósaként tűnt fel a képernyőn, merőben más külsővel, mint ahogy napjainkban láthatjuk. Képes összeállításunkban megnézheted őt és a rég nem látott, egykori TV2-s híradósokat. Szinte rájuk sem ismersz majd!

Ezt is szeretjük