73 éves lett Markos György - A humoristát ezért nem látjuk évek óta színpadon
Markos György ezért nem áll színpadra évek óta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

73. születésnapját ünnepelte hétfőn Markos György. 1946. július 22-én született Budapesten, édesapja Alfonzó, a híres színész, komikus és parodista volt. Nem meglepő, hogy fia a Színművészetin, majd az ELTE-n diplomázott. 1982-ben benevezett a Magyar Rádió Humorfesztiváljára, ahol Nádas Györggyel óriási sikert arattak. A Markos-Nádas duó számos emlékezetes paródiával örvendeztette meg a közönséget. 

A Mikroszkópon Színpadon 1992-ig léptek fel együtt, a kilencvenes évek közepétől még egy-egy televíziós kabaréban, show-műsorban láthattuk őket, de már külön utakon jártak. Markos Györgyöt az elmúlt években nem is láthattuk színpadon, aminek több oka is van.  

A Karinthy-gyűrűs humorista édesapja halála után infarktust, 2000-ben stroke-ot, 2005-ben pedig egy kórházi terheléses teszt közben szívrohamot kapott, de mindegyikből felgyógyult. A súlyfelesleget is sikerült leadnia: amikor 130 kilóra hízott, és már a lépcsőn is alig bírt felmenni, valamint kiderült, hogy 2-es típusú diabétesze van, változtatott az étkezési szokásain, és elkezdett futni. Négy hónap alatt több mint 40 kilót adott le, több mint tíz éve az inzulinproblémája is megszűnt. Színpadon ugyanakkor nem láthatjuk, aminek okát 2016 decemberében a Joshi, a legjobb barát című műsorban árulta el. 

markos-gyorgy-2016-dec
Fotó: FEM3/Joshi, a legjobb barát, Facebook/Joshi, a legjobb barát

- Ha egyszer megnyertél egy olimpiai bajnokságot, akkor nem muszáj harminc év múlva visszamenni megint a szorítóba ötvenévesen, hátha hülyére ver egy húszéves, ez nem kell - mesélte a műsorban a legendás komikus. 

A Borsnak adott friss interjújában azt mondta, örül, hogy megérhette a 73. születésnapját, vannak még tervei, de nyugalomban szeretne élni, nem tér vissza a színpadra, megfogadja édesapja, Alfonzó tanácsát. 

- A hülye, rendszertelen élet, idegesség okozta majdnem a halálomat. Azt hittem, annyira fontos vagyok, hogy állandóan rohantam, és hajtottam magam. De az intenzíven rájöttem, hogy Isten kezében vagyok, és a nézőtéren lévő sok mosolygó arc eltűnik. A saját karosszériámat kellett kikalapálnom, és felhagyni a túlzabálással, remélem, most minden kerek. 

markos-gyorgy
Fotó: FEM3/Joshi, a legjobb barát

- Édesapám nagyon kemény iskola volt nekem, azt mondta: Nehogy azt hidd, te vagy a csúcs, hidd el, jön kétszáz jobb. Most ezt érzem, és okosabb, ha továbbra is a visszavonulás mellett maradok - mondta Markos György a hetilapnak.

A Danubius Rádió műsorvezetői napjainkban

Jáksó László rádiós műsorvezetőként kezdte pályafutását, előbb a Kossuth Rádióhoz, azután a Danubius Rádióhoz szerződött. Nézd meg, mivel foglalkoznak a Danubius Rádió egykori műsorvezetői napjainkban.

Ezt is szeretjük