Máriót, a harmonikást alig ismerni fel: 50 évesen új külsőre váltott

Márió, a harmonikás nevét a 2000-es években ismerte meg az ország, a matrózmintás ruhákban éneklő zenész a Dáridó felfedezettjeként futott be.

márió-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Bock Attila név valószínűleg sokaknak nem cseng ismerősen, de ha azt mondjuk, Márió, a harmonikás, egyből lehet tudni, kiről van szó. A zenészt a 2000-es évek elején ismerhette meg a közönség Lagzi Lajcsi műsora, a Dáridó felfedezettjeként.

Már gyermekkorában, amelyet Tapolcán töltött, kiderült, van érzéke a zenéhez. Mindössze ötéves volt, amikor először kezébe fogta azt a hangszert, ami felnőttkorára a védjegye lett. 

Márió, a harmonikás 50 évesen így néz ki

Az iskolai tanulmányai után külföldön próbált szerencsét: virágárusként, bárénekesként, gondolásként és matrózként is kipróbálhatta magát. A Márió művésznév és az ikonikus, csíkos szerelés, amelyben a színpadon láthattuk, az utóbbi két szakmából ered.

2002-től 2016-ig 11 albumot jelentetett meg, és a mai napig a színpad az élete, amikor csak teheti, fellépéseivel járja az országot. A közönség immár egy teljesen más külsővel láthatja a koncerteken, ötvenéves korára stílust és frizurát váltott. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A közösségi médiában friss fotóval tudatta a nagyérdeművel, hogy más fazont kért a fodrászától. Az új megjelenése telitalálat volt, a hátrafésült, trendi tincsek láttán egymás után bókoltak neki a rajongók a Facebookon. 

A megújult hajon kívül még valami feltűnhetett a megjelenésében, vékonyabb, mint azelőtt. A fogyás hátterében azonban nem a tudatosság áll, egészségügyi panaszai miatt ment le róla hat kiló.

Októberben végtagfájdalmai és magas láza volt, így felkereste a háziorvosát. A tesztelés után bebizonyosodott, hogy koronavírussal fertőződött meg. 

- Émelyegtem, alig bírtam fölkelni, legyengültem, majd amikor már légzésnehézségeim is voltak, nehezen kaptam levegőt, és szorult a mellkasom, a körzeti orvos javaslatára mentőt hívtam - emlékezett vissza a Borsnak 2021 novemberének végén.

Novemberben még lábadozott, decemberre sikerült maga mögött hagynia a betegséget: a Zenebutik csatorna szilveszteri műsorára is igent mondott, egy dallal örvendeztette meg a tévénézőket.

Adamis Anna egykor és ma

Adamis Anna 1943. augusztus 30-án született. 1961-től 1967-ig az Egyetemi Színpad tagja volt, közben az ELTE jogi karán doktorált, tagja volt a Szerzői Jogi Szakértői Testületnek is. Költőként és dalszövegíróként számtalan nagy sláger szövegét köszönhetjük neki. Képes összeállításunkban régi és friss fotókat is mutatunk róla.

Cover-fotó: Facebook/Márió, a harmonikás

Ezt is szeretjük