Magyar sztárok és lányaik
Képeken ismert magyar női sztárok és a nyomdokukba lépett lányaik.

Dia

 	Balázsovits Edit és Almási Éva 	Almási Éva színésznőnek Balázsovits Lajos színésztől született lánya, Balázsovits Edit, aki már 33 évesen Jászai Mari-díjas lett. Anya és lánya a Shopping & Fucking, valamint a Popfesztivál 40 című darabban is együtt játszott. 	Kapcsolódó cikk: 	Szívszorító vallomást tett a műsorban a színésznő »

Balázsovits Edit és Almási Éva

Almási Éva színésznőnek Balázsovits Lajos színésztől született lánya, Balázsovits Edit, aki már 33 évesen Jászai Mari-díjas lett. Anya és lánya a Shopping & Fucking, valamint a Popfesztivál 40 című darabban is együtt játszott.

Kapcsolódó cikk:
Szívszorító vallomást tett a műsorban a színésznő »

Fotó: MTVA/Nagy Zoltán

Dia

	Gáspár Kata és Bánsági Ildikó	Bánsági Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőnek Gáspár Sándor színésztől született lánya, Gáspár Kata, aki 2003-ban debütált a mozivásznon az Apám beájulna című film főszerepében - azóta már több filmben is láthattuk.	Kapcsolódó cikk:	Bánsági Ildikóra egyre inkább hasonlít a lánya »

Gáspár Kata és Bánsági Ildikó

Bánsági Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőnek Gáspár Sándor színésztől született lánya, Gáspár Kata, aki 2003-ban debütált a mozivásznon az Apám beájulna című film főszerepében - azóta már több filmben is láthattuk.

Kapcsolódó cikk:
Bánsági Ildikóra egyre inkább hasonlít a lánya »

Dia

	Szinetár Dóra és Hámori Ildikó	Hámori Ildikó örökös tag a Halhatatlanok Társulatában, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, munkásságáért a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével is kitüntették, mégis azt mondja, az életében a legfontosabb szerepe az, hogy Szinetár Dóra színésznő édesanyja lett.

Szinetár Dóra és Hámori Ildikó

Hámori Ildikó örökös tag a Halhatatlanok Társulatában, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, munkásságáért a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével is kitüntették, mégis azt mondja, az életében a legfontosabb szerepe az, hogy Szinetár Dóra színésznő édesanyja lett.

Fotó: Facebook/Szinetár Dóra Official Fanclub

Dia

	Tordai Teri és Horváth Lili	Tordai Teri itthon és fiatalon külföldön is sikeres színésznő, akinek lánya, Horváth Lili szintén a színészi pályát választotta: anya és lánya mind színpadon, mind filmen játszott már együtt.

Tordai Teri és Horváth Lili

Tordai Teri itthon és fiatalon külföldön is sikeres színésznő, akinek lánya, Horváth Lili szintén a színészi pályát választotta: anya és lánya mind színpadon, mind filmen játszott már együtt.

Dia


            	Papadimitriu Athina és a Trokán lányok
            	A görög származású magyar színésznő Trokán Péter színésztől született mindkét lánya, Anna és Nóra is a színészi pályát választotta.

Papadimitriu Athina és a Trokán lányok

A görög származású magyar színésznő Trokán Péter színésztől született mindkét lánya, Anna és Nóra is a színészi pályát választotta.

Dia

	Kőváry Katalin és Gryllus Dorka	Gryllus Dorka színésznő esetében is mondhatjuk, hogy sem esett messze az alma a fájától: édesanyja Kőváry Katalin rendező, édesapja Gryllus Dániel Kossuth-díjas zenész.

Kőváry Katalin és Gryllus Dorka

Gryllus Dorka színésznő esetében is mondhatjuk, hogy sem esett messze az alma a fájától: édesanyja Kőváry Katalin rendező, édesapja Gryllus Dániel Kossuth-díjas zenész.

Dia


            	Huszárik Kata és Nagy Anna
            	Huszárik Kata 10 éves volt, mikor édesapja, a legendás rendező, Huszárik Zoltán 50 évesen váratlanul elhunyt. Édesanyja, Nagy Anna színésznő olyan felejthetetlen filmekben szerepelt, mint a Pacsirta vagy a Szindbád.

Huszárik Kata és Nagy Anna

Huszárik Kata 10 éves volt, mikor édesapja, a legendás rendező, Huszárik Zoltán 50 évesen váratlanul elhunyt. Édesanyja, Nagy Anna színésznő olyan felejthetetlen filmekben szerepelt, mint a Pacsirta vagy a Szindbád.

Dia

	Udvaros Dorottya és Dévay Camilla	Udvaros Dorottya édesapja Udvaros Béla rendező, édesanyja Dévay Camilla színésznő voltak. Anya és lánya 1989-ben, a Janika című darabban együtt szerepelhetett: a címszerepet Udvaros Dorottya, az édesanyát Dévay Camilla alakította.

Udvaros Dorottya és Dévay Camilla

Udvaros Dorottya édesapja Udvaros Béla rendező, édesanyja Dévay Camilla színésznő voltak. Anya és lánya 1989-ben, a Janika című darabban együtt szerepelhetett: a címszerepet Udvaros Dorottya, az édesanyát Dévay Camilla alakította.

Dia

	Malek Andrey és Toldy Mária	Malek Andrea színésznő és énekesnő édesapja Malek Miklós Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, karmester, míg édesanyja Toldy Mária énekesnő, énektanár, aki a hatvanas években a Táncdalfesztiválon tűnt fel és a pályája csúcsán hagyta abba az éneklést. Úgy gondolta, így nem csak taníthat, de gyermekei nevelésében is jobban részt tud venni.

Malek Andrey és Toldy Mária

Malek Andrea színésznő és énekesnő édesapja Malek Miklós Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, karmester, míg édesanyja Toldy Mária énekesnő, énektanár, aki a hatvanas években a Táncdalfesztiválon tűnt fel és a pályája csúcsán hagyta abba az éneklést. Úgy gondolta, így nem csak taníthat, de gyermekei nevelésében is jobban részt tud venni.

Dia

 	Kenéz Mariann és Kárpáti Rebeka 	Kenéz Mariann férje, R. Kárpáti Péter mellett évekig színésznőként dolgozott, karrierjét azonban háttérbe szorította, miután gyermekei megszülettek. Lánya, Kárpáti Rebeka a 2013-as Miss Universe Hungary cím nyertese 2014-ben a Jóban Rosszban című sorozatban mutakozhat be színésznőként. 	Kapcsolódó cikk: 	Volt kitől örökölnie szépségét Kárpáti Rebekának »

Kenéz Mariann és Kárpáti Rebeka

Kenéz Mariann férje, R. Kárpáti Péter mellett évekig színésznőként dolgozott, karrierjét azonban háttérbe szorította, miután gyermekei megszülettek. Lánya, Kárpáti Rebeka a 2013-as Miss Universe Hungary cím nyertese 2014-ben a Jóban Rosszban című sorozatban mutakozhat be színésznőként.

Kapcsolódó cikk:
Volt kitől örökölnie szépségét Kárpáti Rebekának »

Ezt is szeretjük
Fotó: