Imádtuk a Gumimacik és a Házibuli magyar szinkronját - Somló Andrea 55 éve rendez

Somló Andrea szinkronrendezőt életműdíjjal tüntették ki.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Somló Andrea 55 évvel ezelőtt lépett be a Pannónia Filmstúdió ajtaján. A szinkronrendezőnek köszönhető a Házibuli, illetve A házibuli folytatódik, a Gumimacik vagy a Macskarisztokraták magyar szinkronja. Augusztus elsején életműdíjjal tüntették ki. 

Somló Andrea mindössze 18 évesen, két év nyári gyakorlatot követően, 1963. augusztus elsején lépett be hivatalosan a Pannónia Filmstúdióba. Édesanyja, Somló Éva szinkrondramaturg volt, neki köszönhető, hogy beszippantotta ez a szakma. Az azóta eltel 55 év alatt számos emlékezetes szinkronrendezés kötődik a nevéhez, így a Házibuli, illetve A házibuli folytatódik, a Gumimacik vagy a Macskarisztokraták magyar szinkronja.

Az évforduló alkalmából Rajkai Zoltán, a SZIDOSZ Szinkron Alapszervezet elnöke életműdíjjal tüntette ki, Somló Andrea ugyanis a 2018. szeptember elsején második alkalommal megrendezendő Szinkronikum Díjátadó Gálán nem tud jelen lenni. 

Kiss Virág, akit sokan a Vad Angyal, Natalia Oreiro magyar hangjaként ismertek meg, kezdő színésznőként, 27 évvel ezelőtt ismerkedett meg Somló Andreával, aki eleinte tömegezni hívta, majd szebbnél szebb szinkronszerepeket bízott rá. Ma már ő is elismert szinkronrendező, például a Downton Abbey magyar szinkronját is neki köszönhetjük. A baráti és munkakapcsolatot a mai napig tartja idősebb, tapasztalt kolléganőjével.  

- Gyönyörű az eddigi, hosszú pályafutása, 55 év ebben a szakmában fantasztikus teljesítmény, és ugyanolyan vitalitással és jókedvvel, szakmai profizmussal végzi a munkáját, mint amikor én megismertem - mesélte. 

Ezt is szeretjük