Ők az új magyar szépségkirálynők - Kivételesen két lányt is megkoronáztak
Fehérvári Dóra és Steiger Nikoletta is szépségkirálynő lett.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Olyan sokféle szépségkirálynőt koronáznak meg egy évben, hogy a különböző címeket már nehéz fejben tartani. A 2018-as évben elsőként a VIII. Magyar Világtalálkozó keretében koronázták meg Magyar Világtalálkozó Szépe királynőjét - pontosabban királynőit. Rendhagyó módon az idén ugyanis nem egy, hanem két királynőt választott a zsűri. Az egyik a határon túli magyarokat képviseli majd, a másik királynő a magyarországi eseményeken lesz látható. 

A szervezők nemcsak Magyarországról, hanem a környező országokból, sőt, a tengeren túl élő magyar lányok közül is keresték a legszebbnek tartottat. A szépségen kívül nagy súllyal esett latba a kisugárzás, a műveltség és a nyelvtudás. Minden évben fontos szempont, hogy a kiválasztott hölgy jól tudjon kommunikálni, legyen naprakész a világ dolgaival kapcsolatban, és a konzervatív értékrendet képviselje. 

Magyar gyökerekkel rendelkező, magyar származású, 18 és 28 év közötti hölgyeket kerestek, ez volt a felhívásban szereplő legfontosabb kitétel. A Panoráma Világklub klubrendszerén keresztül Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből is jelentkeztek magyar származású lányok, sőt, az ausztrál társklub is delegált indulót a versenyre. 

A Magyar Világtalálkozó eseménysorozat díszvendége Ázsia volt. A zsűriben három ázsiai ország nagykövete is helyet foglalt, a koronákat az indonéz, indiai és mongol nagykövet adta át. Tagja volt még a zsűrinek számos előadóművész és üzletember, közéleti személyiség is, így Sasvári Sándor, Marcellina, Fábián Éva, Sütő Enikő, Keresztes Ildikó, Bokor Balázs vagy Győrfi Pál. 

A magyarországi királynő a ceglédi Fehérvári Dóra, a határon túli királynő a dunaszerdahelyi Steiger Nikoletta lett. 

Az első udvarhölgynek Gyurácz Annát választották Budapestről, aki az ausztráliai Panoráma Világklub delegáltja volt, míg a második udvarhölgy a biatorbágyi Szick Petra Dóra lett. A közönségdíjas Kovács Krisztina, erdélyi delegált kapta a legtöbb Facebook-szavazatot. 

Ezt is szeretjük