Kató néniként lett ismert a kabarékban - Felismered a 64 éves Ihos Józsefet?

Akkor és most fotókon mutatjuk meg hazánk legnépszerűbb humoristáit a ’80-as és ’90-es évekből.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Úgy tartják, a nevetés gyógyír minden bánatra. Nincs is annál jobb, mint amikor az embert egy szórakoztató műsor úgy kihúzza a problémás mindennapokból, hogy megnézése után arra sem emlékszik, miért volt bosszús. A ’80-as és a 90-es években számos nevettető garantálta a felhőtlen perceket, kabaréikon, paródiáikon és poénjaikon könnyesre nevette a szemét a közönség.

Ihos József is egy volt a korszak legnépszerűbb humoristái közül. Az 1957 júniusában született előadóról mindenkinek azonnal eszébe jut egy karakter: az ország Kató nénijeként vált ismertté a kabarékban.

A legnépszerűbb magyar humoristák akkor és most

Nem sokon múlott, hogy nem a szórakoztatóiparban találta meg a hivatását. A ’70-es évek végén egy teljesen más úton indult el. 1978-ban tanári diplomát szerzett, 1981-től egészségnevelőként dolgozott a mosdósi Tüdőgyógyintézetben, 1984-től pedig a Ganz-MÁVAG művelődési bizottságának titkára lett. 

Humora bizonyára már ekkor megmutatkozott, hiszen a munkatársai unszolására benevezett a Rátóti Humorfesztiválra, amelyen aztán évekig amatőrként lépett fel. 1987-ben nyitott új fejezetet az életében, letette az előadóművészi vizsgát, és hivatalosan is elindította pályáját a show-bizniszben. Bár a legtöbben a poénos oldalát ismerik, íróként is sok produkcióban közreműködött, például ő volt a Kisváros című magyar krimisorozat egyik fő írója. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az immár 64 esztendős híresség életének a mai napig szerves részét képezi a színpad, önálló estjeivel számos rendezvényre hívják, valamint a Társulat Stand Up Brigád nevű YouTube-csatornán is megtekinthetők a friss fellépései. Bár munkafronton nem változott az élete, ez a megjelenéséről nem mondható el. Életmódváltásnak köszönhetően rengeteget fogyott, míg 2018-ban 103 kilót mutatott alatta a mérleg, addig ma ez a szám 17-tel kevesebb.

Nem ő az egyetlen nevettető, akik nélkül elképzelhetetlen volt a szilveszteri kabaré. Képes összeállításunkban akkor és most fotókon a legnépszerűbb humoristák.

Ezt is szeretjük