Ötödszörre is megnősült a magyar színész - 73 évesen egy jóval fiatalabb nőt vett el

Lugosi Béla, Hollywood magyar Drakulája imádta a nőket.

nagykep?cikkid=161755&kep=bela-lugosi-jo-lead

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lugosi Béla, polgári nevén Blaskó Béla 1882. október 20-án született. Ő volt az a Hollywoodban befutott színész, aki a horrorfilmgyártás hőskorának legnépszerűbb főgonoszaként, Drakulaként vonult be a történelembe.

Az erdélyi származású magyar színész Temesvárott, a Szegedi Nemzeti Színházban, majd a Nemzeti Színházban játszott. 1919-ben nyílt politikai állásfoglalása miatt emigrációba kényszerült, előbb Bécsben és Berlinben kamatoztatta színészi adottságai a filmvásznon, majd szállítóhajóra szegődött, és így szökött tovább az Egyesült Államokba.

1927-ben felkérték a Drakula című Broadway-darab címszerepére. A produkció rendkívül sikeres volt, több mint ötszáz előadást ért meg, és még két évig turnéztak vele. Ennek köszönhetően kérte fel az Universal filmstúdió Lugosi Bélát az 1931-es Drakula című film főszerepére, amely meghozta számára a világhírnevet. Egyike azon magyaroknak, akik csillagot kaptak a hollywoodi Hírességek sétányán.

A horrorfilmek koronázatlan királyát a nők akkoriban imádták, több szerelmes levelet kapott, mint a kor ügyeletes szívtiprója, Clark Gable. Ötször nősült, első feleségét 35 évesen, az utolsót 73 évesen kísérte az oltárhoz.

Lugosi Béla 1956. augusztus 16-án, 60 éve hunyt el. Képes összeállításunkban szerelmeit vesszük sorra - nézd meg őket!

Ő volt Hofi Géza utolsó nagy szerelme

Képes összeállításunkban a nagy nevettetőre emlékezünk - többek között megismerheted feleségeit is!

Ezt is szeretjük