Testvére után Lőrincz Viktor birkózó is érmes lett: ezüstöt nyert a tokiói olimpián
Lőrincz Tamás tegnapi aranya után a birkózó öccse, Lőrincz Viktor is érmet nyert a tokiói olimpia szerdai napján.

lorincz-tamas-viktor-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lőrincz Tamás olimpiai bajnok lett kedden Tokióban a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában, és még aznap kiderült, hogy öccse, Lőrincz Viktor is a döntőbe jutott a 87 kilogrammosok kategóriájában, így vagy aranyat vagy ezüstöt nyer szerdán. 

Biztossá vált tehát, hogy a testvérpár mindkét tagja dobogóra állhat a japán fővárosban.

Lőrincz Viktor ezüstérmet nyert a tokiói olimpián

Ilyen korábban 2014-ben a világ- és 2017-ben az Európa-bajnokságon, illetve a 2019-es olimpiai kvalifikációs vb-n fordult elő velük. Olyanra viszont még nem volt példa, hogy ugyanazon a világversenyen mindketten a legfényesebb medált kaparintsák meg: ez végül nem történt meg, Tamás aranyat, Viktor végül ezüstöt nyert. 

Lőrincz Tamás (balra) és testvére, Lőrincz Viktor birkózók a magyar olimpiai birkózóválogatott nyílt edzésén a tatai olimpiai edzőtáborban 2021. július 15-én.
Lőrincz Tamás (balra) és testvére, Lőrincz Viktor birkózók a magyar olimpiai birkózóválogatott nyílt edzésén a tatai olimpiai edzőtáborban 2021. július 15-én.
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Lőrincz Viktor kikapott az ukrán Zsan Belenyuktól, így ezüstérmes lett a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában. A BHSE 31 éves versenyzője 5-1-re kapott ki a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Belenyuktól, akitől a 2019-es vb-n is a fináléban szenvedett vereséget.

lorincz-viktor
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Lőrincz Viktor nyerte a magyar olimpiai csapat 12. érmét a japán fővárosban, négy arany és három bronz után ez volt az ötödik ezüst. Magyarország a 14. helyen áll a tokiói olimpia éremtáblázatán, amelyet nagy fölénnyel Kína vezet a szerdai versenynap után.

Kokó és felesége

Katalinnal 2016-ban hozta össze az élet, boldogságuk azóta is felhőtlen. Összeillő párost alkotnak, hiszen mindketten a sport szerelmesei: bár a szőke szépség szakmáját tekintve közgazdász, maratoni futóként több versenyt is megnyert.

Cover-fotó: MTI/Illyés Tibor (A férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának győztese, Lőrincz Tamás és testvére, a 87 kilogrammos kategória ezüstérmese, Lőrincz Viktor.)

Ezt is szeretjük