Árpa Attila elárulta, hol keres szexpartnert, és hol keres szerelmet
A színész kifejtette véleményét az internetes társkeresésről a legújabb magyar film kapcsán.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Napjainkban az interneten szinte bármit el lehet intézni: legyen szó kapcsolattartásról, csekkbefizetésről vagy akár ismerkedésről, randizásról. Árpa Attila szerint sokan csak egy monitor mögé bújva tudnak igazán megnyílni, de vannak olyanok is, akik egy teljesen más identitást vesznek fel az anonimitás álcája alatt. Erről a kettősségről szól Barnóczky Ákos filmje, a LogIn is.

Árpa Attila a LogIn című filmben

Milliárdos üzletember, nagydumás befektető, szexi háziasszony vagy fékezhetetlen kéjhölgy - az internet azzá változtatja a profi felhasználót, aki csak lenni akar. De mi a helyzet a naiv társkeresőkkel, akik éppen kezdik magukat beleásni a webes randik világába? Mennyire lehet őszinte egy ilyen kapcsolat?

Vannak, akik szerint az internet a modern technológia adta legjobb randihelyszín, amelynek jótékony hatása is van: az anonimitás álcája mögé bújva elfedhetjük gyengeségeinket, és kidomboríthatjuk a pozitívumokat. Legalábbis egy ideig. Árpa Attila szerint manapság szinte minden az internet és a közösségi platformok körül forog:

- Ott ismerkedünk, ott keresünk szexpartnert, ott esünk szerelembe, ott mondjuk el, hogy mi bánt vagy éppen mi tesz minket boldoggá. Az internet adta lehetőségekkel egyesek ki tudják élni saját fantáziáikat, kialakítanak egy, a valóstól teljesen eltérő virtuális életet, míg mások egy monitor mögé bújva tudnak csak igazán és őszintén megnyílni. Az izgalmas dolgok ott kezdődnek, ahol ez a két típus találkozik - fejtette ki Árpa Attila a LogIn című új magyar film kapcsán, amelyben egy meglepetés jelenet erejéig feltűnik.

Jelenet a LogIn című filmből Gáspár Katával

Barnóczky Ákos rendezése az internetes randik és webkamerás ismerkedés olykor sötét bugyraiba kalauzolja a nézőket, bemutatva, hogyan változhat meg az emberi természet egy kusza, virtuális szerelmi játékban.

A 21. századi veszedelmes viszonyokat boncolgatva felmerül a kérdés: az anonimitás mennyire formálja át a jellemet, meddig megyünk el mondjuk egy kósza szexuális kaland reményében, ki válik áldozattá, és ki ússza meg sérülés nélkül?

Tény, hogy az internet ma már az életünk elválaszthatatlan része, de mi döntünk arról, hogy mennyire engedjük át az irányítást. Az álnevek és álszemélyiségek erdejében egy pillanat alatt megváltoznak a szerepek, ahogy ez a LogInban is látszik. Mennyire és mennyi ideig bújhatsz el a nickneved mögé? Október 29-én kiderül.

Ezt is szeretjük