Geszti Péter és mentoráltja között több volt, mint munkakapcsolat
Az X-Faktor harmadik szériájának versenyzője máig felnéz volt mentorára.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Megasztár és az X-Faktor eddigi története során számos románc születésének lehettünk szemtanúi, azonban a zenei vetélkedők nem csak a versenytársak között fellángoló szerelemre kínálnak lehetőséget. A mentorok és mentoráltak között olykor a vetélkedőn is túlmutató kapcsolatok alakulhatnak ki, amelyek éppen annyira fontosak emberi barátságként, mint szakmailag a friss tehetségek jövője szempontjából.

Geszti Péter több x-faktorossal is szoros szakmai kapcsolatot alakított. Amikor szavazata miatt Wolf Katinak távoznia kellett a tehetségkutatóból, a zsűritag ígért neki egy számot, amelyet később meg is írt, és amellyel az énekesnő egészen az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjéig jutott.

Az X-Faktor harmadik szériájából Oláh Gergő lett az, akivel a műsor alatt mentoráltként, majd később kollégaként dolgozott együtt. A fiatal énekes elárulta nekünk, milyen sokat jelentet számára ez a kapcsolat.

Már az X-Faktor előtt példaképe volt Geszti Péter

- A Rapülők igen meghatározó volt a zenei életben, illetve az akkori fiatalok számára. Nekem Geszti Péter egy olyan személy volt, aki mindig elérhetetlennek tűnt. A szememben ő a mai napig nagyon nagy ember, ezért egészen hihetetlen élmény, amikor tanácsot kérhetek tőle, vagy helyrerak, ha kell, megdicsér, ha megérdemlem.

Oláh Gergő az X-Faktorban találkozott először személyesen Geszti Péterrel. Izgatottan várta, hogy ki lesz a mentora, és csak remélni merte, hogy a dalszövegíróval dolgozhat együtt a verseny során.

- Amikor megláttam, hogy bekukkant az ajtón - még emlékszem, hogy először csak a fejét dugta be - nagyon megörültem neki. Mi akkor se neveztük ezt munkának, azóta pedig már sokkal több lett. Számomra Geszti Péter az egyik olyan meghatározó ember az életemben, aki szerepet játszik a döntéseimben.

Állati koncert egy állati jó helyen!
Találkozz Geszti Péterrel és a Létvágy csapatával augusztus 17-én a Zenés Állatkerti Estéken!

Legutóbb Geszti Péter új albuma, a Létvágy kapcsán adódott alkalma a két zenésznek együtt dolgozni. Ezen a lemezen Oláh Gergő a Golyóálló című dalt énekli, amelyet különösen testreszabottnak érzett.

- Picit mind a kettőnk élete benne van ebben a dalban. Ő kért fel, hogy menjek, és próbáljam meg elénekelni, mert úgy gondolta, hogy illene hozzám a dal témája és maga az énekstílus. Nagyon örültem a felkérésnek, és azonnal, gondolkodás nélkül elvállaltam. Egyébként több előadó is szóba került a szám kapcsán, de a végén Péter azt mondta, hogy hozzám remekül passzol, így az enyém lett. A dal az internetes fanyalgókról, és azokról az emberekről szól, akik nem bírják elviselni, hogy bárki sikeres, és valahogyan mindenféleképpen beléjük akarnak szúrni. Az üzenete az, hogy lehet ránk lövöldözni, de nem hat, mert a mi szívünk golyóálló.

Ezt is szeretjük