Hajléktalanszállón tengődik a barcelonai olimpikon - Ferenc alkalmi munkákból él
Az 53 éves Lénárt Ferenc húsz éve hajléktalanszállón lakik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lénárt Ferenc hiába jutott ki az 1988-as szöuli olimpiára, és lett kilencedik négy évvel később a barcelonai olimpián, egy szekszárdi hajléktalanszállón él - írja a teol.hu. Az 53 éves férfinak soha nem volt családja, sem saját lakása, évek óta alkalmi munkákból tengődik, de, ha nem műtik meg, munkaképtelenné válik. 

Lénárt Ferencnek a gyerekkora is nehéz volt: szülei állami gondozásba adták, két bátyjával együtt intézetben nőtt fel, Pécsett. Egyik testvére máig a baranyai megyeszékhelyen lakik, de nem tartják a kapcsolatot, nincsenek jóban, míg a másik Floridában él. Sportolni Pécsen kezdett, majd Szegeden folytatta. Sportolói pályafutása 1993-ban fejeződött be, pár évvel később beköltözött a hajléktalanszállóra. 

Rendelkezik ugyan építőipari technikusi és edzői végzettséggel, de az előbbiben nincs gyakorlata, az utóbbira meg nincs igény, ezért alkalmi, építkezéseken adódó munkákból tengődik, ha az egészsége engedi, mesélte a megyei napilapnak. Ferenc ugyanis csípőműtétre vár, mert az élsport elkoptatta. 

Ezt is szeretjük