A legendás magyar zenész életét nem tudták megmenteni - A kórházban álltak le a szervei
Laux József 73 éves volt.

nagykep?cikkid=162507&kep=lgt lead-jo2-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szombaton, 73 éves korában hunyt el az LTG és Omega együttes alapítótagja, Laux József - közölte a család nevében Laux Ádám és Laux Thomas.

A legendás magyar dobos 19 évesen alapítótagja volt az Omegának, majd miután 1971-ben Presser Gáborral kivált az együttesből, megalapították a Locomotiv GT-t. Laux 1976-ig dobolt a zenekarban, nem sokkal a kilépése után pedig Los Angelesbe disszidált. Az 1990-es évek elején hazajött, volt egy Laux Trio nevű együttese és lemezkiadót is alapított. 2008-ban megkapta A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést.

Az ő halálával az 1973-as LGT-s tagok közül már csak Presser Gábor él: a gitáros, Barta Tamás még 1982-ben halt meg 33 évesen, lelőtték Los Angelesben. Somló Tamás gyógyíthatatlan beteg volt, őt júliusban temették, most szombaton pedig Laux József is elhunyt.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A magyar dobos évek óta súlyos betegséggel küzdött: a balatonfüredi szívkórházban az agyműtétre akarták felerősíteni, ez viszont már nem történhetett meg, miután kómaközeli mélyalvásba került, tüdőgyulladást kapott, először a veséi álltak le, majd végül az összes szerve - tudta meg a Ripost.hu.

Magyar sztárok, akik 2015-ben hunytak el

2015-ben számos híres magyartól kellett örökre búcsút vennünk. Képeken a sztárok, akiket egy ország gyászolt.

 

Ezt is szeretjük