Lang Györgyi fiatalon lett súlyos beteg - 62 évesen kerekesszékben kénytelen élni
Lang Györgyi évek óta kerekesszékben él, de nem érzi magát kiszolgáltatottnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lang Györgyi a Pécsi Nemzeti Színház fiatal, 28 éves színésznője volt, amikor diagnosztizálták nála a szklerózis multiplex betegséget. Mivel hosszú évekig nem jelentkeztek nála tünetek, nem is nagyon vette komolyan a betegséget, mindössze azt érezte idővel, hogy romlik a járása. A hosszú távon bénuláshoz vezető betegség aztán az énekesnőt sem kímélte, idővel kerekesszékbe kényszerült. 

Lang Györgyi Garami Gábor PotyaUtas című műsorában elárulta, sok mindenre megtanította és ráébresztette a betegsége, amit nem érez kínosnak, szerinte inkább azoknak kellemetlen, akik látják. Azt sem érezte, hogy a betegsége miatt vége az életének. Hogy pozitívan tudja élni a mindennapjait, ahhoz szerinte jókedv szükséges, az, hogy mindennap tudjon nevetni. 

- Azt tanultam a betegségből, hogy nem kell állandóan óberkodni, te is kiszolgáltatott tudsz lenni bizonyos helyzetben, nem vagy egy übermensch, aki mindent meg tud oldani, nem a tied a világ, nyugodtan szabad másra hagyatkozni. 

lang-gyorgyi-fb
Fotó: Spektrum Home/Birtalan Zsolt

- Amikor színpadra felraknak, az se nekem kellemetlen. Mindig attól félek, ha a nézők már bent vannak, és ezt végignézik, akkor sajnálkoznak. És az rossz érzés. (…) Amikor megyek a piacra, akkor is vannak, akik odajönnek és mondják: "Jaj, szegény Györgyike!" Nem akarok bunkó lenni, hogy hagyjon már engem békén - mondta a műsorban. 

A 62 éves sztárt időnként az alaptalan kommentek bántják, amelyekben az emberek azt írják, fel tudna állni, ha nem lenne ilyen kövér. 

"Fogyjál le, te dagadt állat, akkor majd tudsz járni!" - idézte fel a legutóbbi bántó üzenetet. 

Garami Gábor arra is kíváncsi volt, mi az, ami a Pa-Dö-Dő együttes sztárjának leginkább hiányzik, amióta kerekesszékbe kényszerült.  

Hogy egyedül el tudjak menni pisilni.

Furcsa, hogy amíg nem vagy nyomi, addig nem veszed észre, mik hiányoznak. Csak akkor jössz rá, mennyire szükséged lenne a kisujjadra, amikor eltöröd - vallotta be a PotyaUtasban. 

Falusi Mariann és Lang Györgyi 

Tudtad, hogy Falusi Mariann az 1983-as Ki mit tud? győztese volt dzsesszénekes kategóriában, míg Lang Györgyi ebben az időben a Pécsi Nemzeti Színház színésznőjeként állt színpadra?

Ezt is szeretjük