Kováts Adél és 22 éves lánya ritka közös fotón: Rozi nehezen viselte, hogy édesanyja ismert
Kováts Adél lánya tízéves volt, amikor a színésznő 2009-ben Kossuth-díjat kapott, akkor tudatosult benne, milyen híres az édesanyja.

kováts-adél-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kováts Adél lánya, Rozi már 22 éves. A Radnóti Színház igazgatója nem sűrűn mutatkozik gyermekével, közös képeken is csak nagyon ritkán láthatjuk az anya-lánya párost.

Minden híres ember gyereke esetében felmerül a kérdés, áldás vagy átok-e, hogy ismert szülők gyermekeként jött a világra.

Kováts Adél lánya, Rozi

Rozi 2009-ben szembesült azzal, édesanyja mennyire híres és elismert színésznő: Kováts Adél ekkor kapta meg a Kossuth-díjat. Az akkor tízéves kislányt bántotta, hogy ő akkor még nem tudott mit felmutatni az életében. Ezen ma már mindketten nevetnek.

- Azóta sem éli meg jól, hogy híres vagyok, de azt gondolom, nincs ezzel másképp egyik gyerek sem, aki hasonló cipőben jár. Másrészt Rozi büszke is, de mint minden gyerek, ő is azt érzi, hogy ez számára címke. Általa tanultam meg még jobban az elfogadást, a türelmet, a toleranciát és azt, hogy a siker milyen relatív dolog - mondta a művésznő az Anyacsak 1 Fesztiválon, a Bátorságok Könyve beszélgetésén.

A cikk az ajánló után folytatódik

Rozi a 32. hétre koraszülöttként jött a világra. Ugyan egészségesen született, később elkapott egy kórházi fertőzést. Az orvosok vízfejűséget állapítottak meg nála: hét hónap leforgása alatt nehézségek során kellett átesnie: söntöket ültettek, majd távolítottak el a fejéből, fertőzéseket kapott, epilepsziával és részleges bénulással kezelték. 

2021-ben öt alkalommal operálták meg. Rozi hatalmas küldetéstudattal rendelkezik, tapasztalatain keresztül segíteni akar sorstársainak, épp ezért könyvet írt súlyos betegségéről Belső tenger - Rozi igaz története címmel.

Kováts Adél és Rozi 2022 januárjában a Fókuszban.
Kováts Adél és Rozi 2022 januárjában a Fókuszban.
Fotó: RTL Klub/Fókusz

Kováts Adél úgy érzi, nem véletlen, hogy Rozi őt választotta édesanyjának. Tűzbe menne lányáért, Rozi néha úgy is hívja, anyatigris.

- Valószínűleg azért vagyok én az anyja a gyermekemnek, mert ő olyan utat választott, amin pont ilyen anyára van szüksége. Neki is szoktam mondani, amikor elégedetlenkedik velem: neked ez jutott, te döntöttél így.

Básti Juli három fia 

Básti Juli nem is lehetne büszkébb három fiára, akik már mindannyian nagykorúak. Első házasságából született legidősebb gyermeke, Márton 38 esztendős, Puskás Tamással közös fiai, Samu és Dávid pedig 24, illetve 22 évesek.

Cover-fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezt is szeretjük