Már 30 éve küzd betegségével! A magyar műsorvezető nyíltan vállalja
Kovács Áron műsorvezető nem titkolja betegségét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kovács Áron nem titkolja, hogy több mint 30 éve diabéteszt diagnosztizálták nála.

A népszerű műsorvezető nem érzi azt, hogy betegsége gátolja, sőt, úgy gondolja, hogy az nagyon sokat segített az életében.

Nyíltan vállalja, hogy cukorbeteg

Kovács Áron a szombati Lurdy Egészségnapon műsorvezetőként és szervezőként is részt vesz, hogy megmutassa, a cukorbetegséggel is teljes értékű életet lehet élni.

- Szeptember közepén lefutottam a félmaratont, most pedig az októberi maratonra készülök. Az életemben a sport 30 éves korom óta fontos, és most, 42 évesen csúcsosodott ki. 42 kilométert kell ugyanis lefutnom egy hónapon belül. Nagyon izgatott vagyok, hiszen ez egy nagy falat, ráadásul nem sok cukorbeteg teljesítette, én magam kettőről tudok.

Nem veszélyesebb nekem, csak macerásabb, hiszen eggyel több faktort kell figyelnünk a mozgásnál. Az én alkatom nem a hosszútávfutók alkatával bír, inkább egy birkózóéval, és mégis meg fogom tenni. Szóval üzenem mindenkinek, hogy bárki megteheti - mesélte.

Nem büntetésként fogja fel a diabéteszt, úgy véli, a cukorbetegség megtanította, hogyan irányítsa az életet, hogyan kontrollálja a testét. Megtapasztalta, mire van szüksége a szervezetének, hogyan kell egészségesen élni.

- Nem biztos, hogy futnék maratont, és egészségesen élnék, nem biztos, hogy visszatartott volna az életformám nagy őrültségektől, ha nem lennék cukros. Az a vicces, hogy egy cukorbeteg ember sokkal egészségesebben él. Én nagyon sokat futok, heti háromszor. Úgy kezdtem, hogy szánalmasnak éreztem magam, most pedig majdnem két óra alatt lefutottam a félmaratont - árulta el.

Kovács Áron a sportos életmódra igyekszik rávenni a családját is. Nagyon büszke a feleségére, aki az ő hatására elkezdett mozogni.

- Nagyon aranyos volt egyik nap a feleségem, aki mondta, hogy el akar menni futni. Azt tanácsoltam neki, hogy ne törődjön semmivel, és csak lazán kocogjon, ne rohanjon. Így egyből kedve támadt hozzá, pedig mindig is utált futni, most pedig jól érezte magát. Az első alkalommal 50 percet és 5 kilométert futott, szóval nagyon büszke vagyok rá. Nagyon szép eredmény volt ez elsőre, és úgy, hogy már régen mozgott a szülés miatt - osztotta meg velünk. 

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

Az október 18-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. október 18. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Fotó: Facebook/Kovács Áron

Facebook-kép: VIASAT3

Ezt is szeretjük