Már 30 éve küzd a betegségével! A köztévé műsorvezetője mára elfogadta állapotát
Kovács Áron gyermekkora óta küzd a cukorbetegséggel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kovács Áron műsorvezető kilencéves korától szenved 1-es típusú cukorbetegségben.

A műsorvezető Jakupcsek Gabriella beszélgetős műsorában beszélt a betegségről, illetve arról, hogyan élte meg gyerekként, és hogyan éli meg most az ezzel járó nehézségeket.

"Hálás vagyok a cukorbetegségnek"

Kovács Áron úgy érzi, hogy pozitív életszemléletének, illetve szülei segítségének is köszönheti, hogy sikerült elfogadnia az állapotát. Szerinte ez nem betegség, sokkal inkább szakma, amit meg kell tanulni.

Bár a technika jelentős átalakuláson ment keresztül gyermekkora óta, belátja, hogy a diabétesz feldolgozása korántsem egyszerű. Vannak, akik titkolják, szégyellik, neki viszont nagyon sokat segített a családja hozzáállása.

- A szüleim ennek az ellenkezőjét propagálták, hogy nem kifogásokat, hanem kihívást látunk mindenben. Azért van az akadály, hogy azt átugord, nem azért, hogy visszafordulj - mesélte.

Az viszont egyértelmű, hogy a műsorvezető számára a gyermekkor hamar véget ért, hiszen korán meg kellett tanulnia gondoskodni magáról. Ennek ellenére hálás a betegségének, mert nemcsak önismeretet tanult általa, hanem egészséges életmódra is nevelte.

- Én most már hálás vagyok a cukorbetegségemnek, ami elég furcsán hangzik. El lehet érni, ha valaki nem átokként, keresztként hordozza a hátán. A keresztből egy picit fordítunk, és máris plusz jel lesz - magyarázta.

A műsorvezető inkább abban látja a nehézségeket, hogy például egy utazás során igencsak komoly kihívás olyan élelmiszert beszerezni, amelyet cukorbetegként bátran fogyaszthat. Továbbá, hogy a diabetikus jelzés rendkívül megtévesztő a termékeken.

Kovács Áron a cukorbetegség ellenére is igyekszik teljes életet élni, indult például a maratonon. Mindenkinek javasolja, hogy az esetleges diabétesz mihamarabbi kiderülése érdekében szerezzen be egy vércukormérő készüléket otthonra.

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

A november 15-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Fotó: MTVA

Ezt is szeretjük